Hoe begeleid ik mijn kind bij de studiekeuze?

Informatie voor ouders of begeleiders

Het maken van een studiekeuze is een proces en kost tijd. Als ouder kunt u een belangrijke ondersteunende rol spelen in dit studiekeuzeproces. Hier vindt u tips om uw kind te begeleiden bij het maken van een studiekeuze.

Hoe kies je een studie?

De UvA biedt aankomende studenten allerlei informatie en handvatten om met hun studiekeuze aan de slag te gaan. Op deze pagina vinden u en uw kind meer informatie over het studiekeuzeproces en studeren aan de universiteit. Ook wordt er ingegaan op de verschillen tussen hbo en universiteit.

Voorlichtingsavond voor ouders

De Universiteit van Amsterdam organiseert een aantal keer per jaar – samen met de Hogeschool van Amsterdam – een voorlichtingsavond voor ouders. Ervaren studiekeuzecoaches geven u inzicht in het studiekeuzeproces van uw kind en u krijgt concrete handvatten waarmee u en uw kind aan de slag kunnen. Er zijn online voorlichtingen en voorlichtingen op locatie (Sciencepark, Amsterdam).

Data voorlichtingen

  • 30 oktober 2017 
  • 12 februari 2018

In de Agenda vindt u de nadere activiteiten en kunt u zich opgeven.

Webinar voor ouders

Op maandag 27 februari organiseerden de HvA en de UvA een webinar voor ouders van studiekiezers. Ervaren studiekeuzecoaches gaven ouders inzicht in het studiekeuzeproces van hun kind. Deze online informatiesessie kunt u hieronder terug zien.

Video wordt geladen..

UvA Bachelordag

Als ouder bent u ook van harte welkom op de  UvA Bachelordag. Op deze open dag geven alle opleidingen voorlichting en zijn er op de voorlichtingsmarkt standjes te bezoeken.

Daarnaast is er een Studiekeuzeplein op diverse locaties waar ouders en aankomend studenten terecht kunnen met al hun vragen rondom studiekeuze.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

24 juli 2017