UvA Bachelordag: 10 maart 2018

Oriënteren op je studiekeuze

Kom tijdens de UvA Bachelordag kennismaken met de UvA en ontdek welke bacheloropleiding het beste bij je past.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de Bachelordag op 10 maart via onderstaande link.

Wat is er te doen?

 • Voorlichtingsrondes: waar gaat de opleiding over? Welke vakken krijg je? Wat kun je er mee? Alle opleidingen geven informatie in rondes van een uur.
 • Informatiemarkten: stel al je vragen over een studie aan studenten en studieadviseurs. Alle opleidingen zijn vertegenwoordigd op één van de markten. In de app zie je welke opleiding je op welke locatie kunt vinden. Op het Roeterseiland vind je ook informatie over wonen in Amsterdam en activiteiten naast je studie.
 • Speedcoaching Studiekeuze: twijfel je nog over je keuze, weet je niet waar je moet beginnen of kom je juist niet verder? In een gesprek van 10 minuten kun je jouw vragen en twijfels voorleggen aan een studiekeuzecoach of een ervaringsdeskundige peer-coach (student) van de UvA. Je krijgt praktische tips en adviezen over wat je verder kunt gaan doen om tot een keuze te komen.
 • Rondleiding Roeterseilandcampus: studenten leiden je rond over deze nieuwe stadscampus en vertellen je hoe het is om daar te studeren.
 • Open huis Kunstgeschiedenis en Cultuurwetenschappen
 • Bezoek het prachtige pand van Kunst- en cultuurwetenschappen: je kunt onderwijsruimtes bekijken, koffie drinken met de studenten in de kantine en docenten ontmoeten. Docenten laten je ook alvast zien waar de opleiding straks over gaat. Locatie: gebouw BG2 tussen 12.30 - 16.30 uur.
 • Battle of the Humanities: een aantal snelle debatrondes, van studenten van verschillende studies van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Ontdek hoe deze studies zich tot elkaar verhouden en welke studie jou het meest aanspreekt! Je kunt meteen je vragen stellen aan onze studenten.

Praktisch

 • Kom met het openbaar vervoer en niet met de auto: er is weinig tot geen parkeergelegenheid. Kom je toch met de auto, kijk dan in de Bachelordagapp voor parkeersuggesties.
 • Vanwege drukte kun je niet meer dan één van je ouders/verzorgers meenemen naar de rondes. Ben je toch met z’n drieën? Dan kan één van je ouders rondkijken op de informatiemarkt waar studenten en studieadviseurs graag vertellen over hun opleiding.
 • Heb je een functiebeperking en speciale voorzieningen nodig? Laat dit vooraf even weten via studiekiezer@uva.nl.

De UvA Bachelordag-app

Enkele dagen voorafgaand aan de UvA Bachelordag ontvang je een e-mail met een downloadlink en een wachtwoord.
Met de Bachelordag-app:

 • Heb je je persoonlijke programma-overzicht bij de hand.
 • Ontvang je een herinnering over jouw ronde(s), met de tijd en locatie.
 • Blijf je op de hoogte van statusupdates of veranderingen aan het programma.

LET OP: als je de app wilt gebruiken, meld je dan aan voor de UvA Bachelordag uiterlijk op vrijdag 9 maart vóór 14 uur. Als je je na dit tijdstip aanmeldt, kun je de app helaas niet meer gebruiken.

Vragen?

Check eerst de Veelgestelde vragen (FAQ). Heb je andere vragen over de UvA Bachelordag of over studeren aan de UvA in het algemeen? Stel ze aan de Student Service Desk (+31 (0)20 525 1401).

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

21 februari 2018