Breed aanbod

Meer dan 60 bachelor- en ruim 250 masterprogramma's

De UvA heeft een gedifferentieerd aanbod aan onderwijsprogramma’s in zowel oriëntatie (interdisciplinaire en disciplinaire bachelors) als niveau (honours).

Het onderwijsaanbod bestaat uit meer dan 60 bacheloropleidingen in elke discipline en ruim 250 Masterprogramma's. Sommige programma's zijn uniek in Nederland of hebben een wereldwijde reputatie. Met zo'n 190 Engelstalige masterprogramma's voert de UvA de boventoon in Europa. Studenten zijn in internationaal gezelschap; de mix van culturen verlevendigt en versterkt het academisch debat. Je hebt volop mogelijkheden om zelf een periode in het buitenland te studeren.

De UvA behoort tot de top van Europese universiteiten en maakt deel uit van de League of European Research Universities (LERU) met o.a. de University of Cambridge en University of Oxford. De UvA heeft dan ook een naam hoog te houden op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Veel opleidingen zijn een afspiegeling van toponderzoek.

Volop mogelijkheden

Na je bachelor, die je kunt volgen in alle interessegebieden, heb je altijd toegang tot ten minste één master. Een master in het verlengde van je discipline. Of daarbuiten. Soms moet je (dan) een bepaalde minor hebben gevolgd of een verzoek om toelating doen. Of je stroomt in de master van je keuze in na een schakelprogramma. De studieadviseur kan je hier alles over vertellen. Er zijn verschillende soorten masters. Naast de eenjarige 'reguliere' masters, zijn er bijvoorbeeld duale masters, waarin je studeren combineert met werken. De onderzoekmaster is er voor studenten met ambities verder te gaan in wetenschappelijk onderzoek.

Wetenschappers in hart en nieren volgen na hun (onderzoeks)master een promotietraject. Je schrijft dan, doorgaans in zo'n vier jaar, een proefschrift.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

22 mei 2017