UvA en Amsterdam

Open stadscampus

De Universiteit van Amsterdam is op weg naar vier open stadscampussen die stad en universiteit met elkaar verbinden en de voordelen van beide combineren. Studeren aan de UvA betekent studeren in een bruisende stad met excellente mogelijkheden voor onderwijs en onderzoek. Er is volop ruimte voor samenwerking en ontmoeting.

Video wordt geladen..

Binnenstad: alfa

De Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) en de Universiteitsbibliotheek komen op en rond het Binnengasthuis, een historische plek in de binnenstad waar het Athenaeum Illustre, de voorloper de UvA, is opgericht (1632). Monumentale panden worden gerenoveerd of volledig verbouwd, zodat ze klaar zijn voor toekomstige generaties studenten en medewerkers.

Bekijk de video waarin een student je rondleidt door de FGw. En bekijk de video van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR), die ook in de binnenstad gevestigd is (zomer 2017 verhuist de FdR naar het Roeterseiland).

Video wordt geladen..
Video wordt geladen..

Roeterseiland: gamma

De plek voor Economie en Bedrijfskunde, de Amsterdam Business School, de Maatschappij- en Gedragswetenschappen en cultureel studentencentrum CREA. Je vindt er eigentijdse gebouwen, nieuwe studievoorzieningen, onderzoekslabs en veel horeca. Zomer 2017 vestigt ook Rechtsgeleerdheid zich hier.

Bekijk de video's waarin een student je rondleidt door de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) en de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG).

Video wordt geladen..
Video wordt geladen..

Science Park: bèta

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) zit sinds 2010 in een nieuw gebouw, het splinternieuwe Universitair Sportcentrum ligt er naast en ook het Amsterdam University College is hier gehuisvest in een nieuw gebouw.

Bekijk de video's waarin een student je rondleidt door de FNWI.

Video wordt geladen..
Video wordt geladen..

Amsterdam Zuidoost: medisch

De Faculteit der Geneeskunde is gevestigd bij het Academisch Medisch Centrum (AMC). Hier vindt een constante kruisbestuiving plaats tussen alle medische disciplines. Studenten studeren tussen artsen, verpleegkundigen en patiënten.

Bekijk de video waarin een student je rondleidt.

Video wordt geladen..

Zuid: tandheelkunde

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) verzorgt de opleiding Tandheelkunde voor UvA en VU.

Video wordt geladen..

Campusontwikkeling

Meer over de campusontwikkeling vind je op campus.uva.nl.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

1 april 2016