Docent van het Jaar

Goede docenten staan aan de basis van goed onderwijs. UvA-studenten plukken iedere dag de vruchten van enthousiaste, behulpzame en inspirerende docenten. De UvA organiseert daarom in samenwerking met de Centrale Studentenraad en ASVA Studentenunie eens per jaar de Docent van het Jaar verkiezing.

Studenten krijgen een week de kans hun favoriete docent te nomineren voor de titel Docent van het Jaar. De studenten wordt daarbij gevraagd een persoonlijke reden voor de nominatie toe te voegen. Deze persoonlijke boodschappen worden verzameld en aan de docenten gestuurd.

Gewogen gemiddelde

Voor de verkiezing is een wegingsmechanisme ontwikkeld dat rekening houdt met factoren als het aantal studenten en docenten binnen de verschillende opleidingen aan de Universiteit van Amsterdam. Op basis daarvan komt er per faculteit een winnaar uit de bus.

Faculteitswinnaars en jury

De faculteitswinnaars worden vervolgens beoordeeld door een jury, bestaande uit studenten van alle faculteiten. Gedurende het nieuwe academische jaar is de verkozen Docent van het Jaar de ambassadeur voor goed onderwijs en goed docentschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Faculteitswinnaars 2017

Vier van de zes faculteitswinnaars van de verkiezing uit 2017 lezen voor wat studenten nou eigenlijk van ze vinden. Deze film was onderdeel van de opening van het academisch jaar 2017.

Vorige winnaars

Vorige winnaars waren Antoinette Muntjewerff, Bas de Bruin, Joris Marée, Mieke Mulder, Jan van Maarseveen, Gerben Moerman, Sander Bais, Peter Starreveld, Mathieu de Bakker en Maria Bonaria Urban.

De verkiezing 'Docent van het Jaar' bestaat sinds 2007 in het huidige format. Voor die tijd bepaalde een jury, bestaande uit drie docenten en twee studenten, wie Docent van het Jaar werd.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

8 februari 2018