Nobelprijswinnaar Brian Schmidt geeft Science Colloquium bij FNWI

Lezing/College

Op donderdag 20 december geeft de Amerikaans/Australische sterrenkundige Brian Schmidt een colloquium over de versnelde uitdijing van het heelal, die vaak in verband wordt gebracht met de mysterieuze zogeheten ‘donkere energie’.

Voor de ontdekking van deze versnelde uitdijing ontving hij in 2011 samen met Saul Perlmutter en Adam Riess de Nobelprijs voor de natuurkunde.

Schmidt is distinguished professor aan de Autralian National University en werkzaam op de Mount Stromlo sterrenwacht. Zijn wetenschappelijke interesses omvatten kosmologische waarnemingen, gammaflitsen, grote surveys, fotometrie en ijking daarvan. Hij is wetenschappelijk leider van het Skymapper project en themaleider en bestuurslid van het CAASTRO Centre of Excellence. Hij is ook een ervaren wijnbouwer.

Het colloquium van Schmidt wordt georganiseerd in het kader van het Science Colloquium. Het Science Colloquium is een nieuw faculteitsbreed wetenschappelijk colloquium voor alle medewerkers en studenten van de FNWI. Op de Science Colloquia verzorgen overwegend internationale onderzoekers een lezing over een onderwerp dat breed in de belangstelling staat. Het colloquium vindt op ad hoc basis plaats en de voertaal is Engels.

Locatie: Science Park 904, Zaal C1.110

Gepubliceerd door  Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica