Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Scholars at Risk fellowship

Voor wetenschappers die niet langer veilig in eigen land kunnen werken of die zijn gedwongen te vluchten, biedt de UvA jaarlijks 2 Scholars at Risk (SAR) fellowships aan.

Als SAR fellow doe je onderzoek aan de UvA en ontvang je een beurs om in je levensonderhoud te voorzien. Je krijgt een plek bij het instituut dat het beste past bij je onderzoek en je vakgebied. Plaatsingen duren 1 tot 2 jaar.

Wat houdt zo’n fellowship in?

Je werkt zelfstandig aan je onderzoek, kunt ideeën uitwisselen met collega’s en krijgt toegang tot alle faciliteiten van de UvA, zoals de bibliotheken en kantoorruimtes.

Netwerk

De fellowships zijn een samenwerking tussen de universiteit en het internationale netwerk Scholars at Risk. SAR zet zich in voor academische vrijheid en ondersteunt bedreigde wetenschappers wereldwijd. Bij het netwerk zijn 440 hoger-onderwijsinstellingen uit 40 landen aangesloten. De UvA is medeoprichter van de Nederlandse tak en werkt nauw samen met het Universitair Asiel Fonds (UAF).

www.scholarsatrisk.nl

www.uaf.nl

Aanmelden

Om in aanmerking te komen voor een SAR fellowship moet er een goede match zijn tussen je onderzoek en je gastinstelling. Er is plek voor promovendi, postdocs en overige wetenschappers. Wil je meer informatie of je aanmelden? Of ben je medewerker van de UvA en wil je een kandidaat voordragen? Neem dan contact op met het Staff Immigration Office, sio-ac@uva.nl