Bachelor Econometrie en Operationele Research

Hoeveel mensen laten de auto vaker staan wanneer de accijnzen op brandstof stijgen? Wat is het effect van een aanpassing van de rente door de centrale bank op groei en inflatie? Met zulke vraagstukken ga je aan de slag als econometrist. Een operationeel researcher zoekt wiskundige oplossingen voor bijvoorbeeld wachtrijen in supermarkten en callcenters. Je vangt de economische werkelijkheid in wiskundige modellen. Wil je leren hoe je deze analyses vertaalt naar economisch beleid? Dan ga je Econometrie en Operationele Research (OR) studeren in Amsterdam.Econometrie en Operationele Research aan de Universiteit van Amsterdam: iets voor jou?

  • Je hebt wiskunde B in je pakket, en je haalt er ruime voldoendes voor. Bovendien: je vindt wiskunde leuk;
  • Je ziet jezelf wel werken bij een multinational, een bank, het Centraal Planbureau of een adviesbureau;
  • Je houdt ervan te puzzelen met getallen, je kunt abstract denken en bent analytisch sterk;
  • Je staat ruim voldoende voor Engels: veel wetenschappelijke literatuur in de opleiding is Engelstalig;
  • Je kunt zelfstandig werken: je weet de weg in de bibliotheek. Het helpt als je initiatiefrijk en onderzoekend van aard bent.

Bekijk de presentatie

Wil je meer informatie over deze opleiding, bekijk dan de video-presentatie van programmadirecteur dr. Maurice Koster. De presentatie is vergelijkbaar met de informatie van de UvA Bachelor dag.

Studeren in deeltijd

Je kunt Econometrie en Operationele Research niet in deeltijd studeren.

Engels of Nederlands?

Vanaf september 2016 wordt Econometrie en Operationele Research ook volledig Engelstalig aangeboden, klik hier om naar de Engelstalige website te gaan. Kies je voor de Nederlandstalige variant, dan heb je alleen in het eerste jaar Nederlandstalig onderwijs en ga je in jaar 2 en 3 over op het Engels. Ook is veel wetenschappelijke literatuur Engelstalig.

Kerngegevens


Diploma
BSc Econometrie en Operationele Research
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
56833

Gepubliceerd door  Economie en Bedrijfskunde