Contact opleiding

Scandinavië studies

Heb je nog vragen? Neem dan contact op of bezoek een van de voorlichtingsdagen.

Voorlichtingsdagen

Kennismaken met de bachelor Scandinavië studies en de universiteit doe je op de UvA Bachelordag. Wil je ontdekken of de studie echt bij je past, na de Bachelordag, word dan Student voor een dag of doe mee aan de UvA Proefstudeerweek.

Veelgestelde vragen

Veel antwoorden zijn snel en makkelijk online te vinden.

Algemene vragen

Student Service Desk

De Student Service Desk is het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen over studeren aan de UvA. Hier kun je terecht met vragen over het kiezen van een studie, inschrijven, studiefinanciering, wonen en studeren in het buitenland.

Specifieke vragen

Studieadviseurs

Specifieke vragen over de opleiding stel je aan de studieadviseur. De studieadviseur van Scandinavië studies is bereikbaar via de Onderwijsbalie PCH:

  • Openingstijden: ma t/m vrij 13.00-16.00 uur
  • Bezoekadres: Spuistraat 134, 1012 VB Amsterdam. Kamer 0.12
  • Telefoon: +31 (0)20 525 4484

Nog meer weten?

Studentensite

Kijk ook eens op de website voor de huidige studenten van de bachelor Scandinavië studies. Hier vind je actuele mededelingen en nieuwsberichten, maar bijvoorbeeld ook de Onderwijs A-Z, waarin de belangrijkste onderwijszaken in alfabetische volgorde uitgelegd worden.

Studievereniging Nordom

Als student Scandinavië studies kun je lid worden van de studievereniging Nordom. Dit geeft je volop de gelegenheid om contacten te leggen met je medestudenten uit verschillende studiejaren. Nordom organiseert filmavonden, themabijeenkomsten en borrels. Ook verzorgt Nordom met enige regelmaat een tijdschrift waaraan zowel docenten als studenten meewerken. Met je lidmaatschap krijg je soms korting op studieboeken.

De vereniging is ook betrokken bij de organisatie van de Scandinavistendagen: een tweedaags congres dat eens in de twee jaar plaatsvindt, en dat bij toerbeurt georganiseerd wordt door de opleidingen Scandinavië studies in Amsterdam, Groningen en Gent. Tijdens het congres kunnen docenten en studenten, onderling en met Scandinavische gastsprekers, over een thema van gedachten wisselen.

Je kunt overigens ook buiten de universiteit lid worden van Scandinavische verenigingen, zoals het Deens Genootschap Dansk Samfund en de Noors-Nederlandse Vereniging en de Zweeds-Nederlandse Vereniging.

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen

29 mei 2018