Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies

Spaans is de moedertaal van 427 miljoen mensen, verdeeld over vier continenten. Het is een van de belangrijkste talen in de internationale handel en politiek. In de bachelor Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies bestudeer je het Spaans dat in Spanje en Latijns-Amerika gesproken wordt, verdiep je je in de rijke historie, taal en cultuur van Spanje en Latijns-Amerika en leer je over de hedendaagse sociaal-politieke ontwikkelingen in deze gebieden. Vanaf je tweede jaar kun je je specialiseren in Spaans en Spaanse-Amerikaanse taal en cultuur of Latijns-Amerika studies.Hippo_JPG-160615146 UvA - PPLE Students 2016

Nieuw samenwerkingsverband

Het vernieuwde onderwijsprogramma van de bachelor Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies wordt aangeboden in samenwerking met het Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns-Amerika (CEDLA) van de UvA.

Waarom Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies aan de UvA?

  • Deze opleiding heeft een uniek aanbod aan vakken: van literatuur en cultuur tot politiek en samenleving.
  • Met de bachelor-major Spaanse en Latijn-Amerikaanse studies verwerf je een goede taalvaardigheid in het Spaans, die je tijdens een verblijf in Spanje of Latijns-Amerika nog verder kunt verdiepen.
  • Je studeert in een internationale en multidisciplinaire omgeving met docenten en studenten uit andere culturen en vakgebieden.
  • Als student bevind je je in het centrum van Amsterdam. Het is niet moeilijk om hier in contact te komen met de Spaanstalige cultuur en met Spaanssprekenden uit alle delen van de wereld.
  • Je profiteert van de expertise van CEDLA, het onderzoeksinstituut op het gebied van Latijns-Amerika, met onderzoekers en docenten die allen gespecialiseerd zijn in deze regio.
  • Tijdens het studieverblijf in een Spaanstalig land, in het tweede c.q. derde jaar, kun je je taalvaardigheid op een hoger niveau tillen, kennis maken met land en cultuur of een onderzoek doen dat de basis vormt voor je bachelorscriptie.

Is deze bachelor iets voor jou?

  • Je hebt een vwo-diploma (ongeacht je profiel) en je houdt van talen en cultuur. Je bent geïnteresseerd in de samenleving van Spanje en/of Latijns-Amerika.
  • Er wordt veel van je verwacht: je moet heel wat lezen, bestuderen en voorbereiden. Je moet zelfstandig kunnen werken en veel discipline hebben.
  • Je hebt een kleine voorsprong als je al enige kennis van het Spaans hebt, maar de studie begint voor iedereen op basisniveau.  

Kerngegevens


Diploma
BA Spaanse taal en cultuur
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands, Taal van de opleiding
Start
September
CROHO-code
56810

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen