Facultaire opening academisch jaar 2017-2018

Geesteswetenschappen in beweging

07sep2017 16.00 - 23.00

Evenement

Kom donderdag 7 september naar de Rode Hoed voor de feestelijke opening van het academisch jaar 2017-2018 van de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Aanmelden

Medewerkers, studentbestuurders en overige genodigden zijn van harte welkom op 7 september in De Rode Hoed. Graag wel van tevoren aanmelden via onderstaande link:

Geesteswetenschappen in beweging

Het programma start om 16.00 uur met een Vlog van decaan Fred Weerman. Vervolgens geven vijf FGw-ers een korte krachtige presentatie door middel van 20 slides (PechaKucha's). Daarna neemt acteur en Shakespeare-kenner Gijs Scholten van Aschat u mee in de wereld van William Shakespeare en laat zien hoe actueel Shakespeare nog steeds is.
Na het slotwoord van Fred Weerman is het tijd voor een borrel met aansluitend buffet. Het feest (met muziek) begint omstreeks 19.00 uur.

• 15.30 uur: ontvangst met koffie en thee
  • vanaf 16.00 uur:

• FredVLog

• PechaKucha's:
      • Hier kun je op rekenen: taal, tellen en het brein
        Caitlin Meyer, Amsterdam Center for Language and Communication
      • Een nieuwe cylclus van globalisering en governance in Latijns-Amerika
        Barbara Hogenboom, CEDLA (Center for Latin American Research and Documentation)
      • Onderwijsvernieuwing: tussen neoliberale hype en geesteswetenschappelijke uitdaging
        P.W. Zuidhof, Europese studies
      • Studentbetrokkenheid aan de UvA