Zus van, voorstelling over Ismene door Elsie de Brauw

20apr2018 15.30 - 17.30

Evenement

De voorstelling is onderdeel van het eerstejaars college Drama Grieks en Latijn.

Op vrijdagmiddag 20 april aanstaande zal actrice Elsie de Brauw speciaal voor ACASA haar solovoorstelling Zus van opvoeren.

Zus van, voor De Brauw geschreven door toneelschrijfster Lot Vekemans, is gebaseerd op de mythologische figuur Ismene, zus van Antigone, dochter van Oedipus. We horen het verhaal van een vrouw die altijd in de schaduw heeft geleefd van haar heldhaftige en beroemde zus, een vrouw die duizenden jaren na haar dood begint te praten, ergens op een plaats waar de tijd niet meer telt.

Elsie de Brauw is een gevierd actrice in binnen- en buitenland. Voor haar toneelwerk werd zij twee keer gehonoreerd met de Theo d'Or; voor haar filmwerk ontving zij een Gouden Kalf. De Brauw begon haar carrière als lid van Hollandia, het gerenommeerde toneelensemble van regisseur Johan Simons dat in 2005 ophield te bestaan. Afgelopen najaar had De Brauw, naast Pierre Bokma, een dragende rol in de Duitstalige muziektheaterproductie Cosmopolis. In recensies werd De Brauws vertolking van de monoloog Zus van beoordeeld als een  'theaterwonder'.

Programma

  • 15:30 uur   Voorstelling Zus van
  • 17:00 - 17:30 uur   Nagesprek met Elsie de Brauw, o.l.v. Mieke Koenen
  • 17:30 uur   Borrel in nabijgelegen café

Locatie: UvA, OMHP/zaal n.t.b.

Aanmelding

Zus van is onderdeel van het eerstejaars college Drama Grieks en Latijn, verzorgd door Emilie van Opstall en Mieke Koenen, maar staat open voor Oudheid- en Archeologiestudenten en docenten van UvA en VU.
Voor niet-eerstejaars en docenten: meld je s.v.p. aan, liefst voor 20 maart, bij Mieke Koenen: m.h.koenen@vu.nl

Gepubliceerd door  ACASA