Open Dag Science Park

07okt2017 12.00 - 17.00

Evenement

Beleef de wetenschap van dichtbij en kom op zaterdag 7 oktober naar de bètafaculteit van de Universiteit van Amsterdam. Ga mee op ontdekkingstocht dwars door de wetenschap en ontdek de schatkamers van de universiteit.

Naast andere wetenschappelijk instituten op het Science Park Amsterdam zet ook de Faculteit der  Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam haar deuren open. We organiseren activiteiten voor jong (vanaf ca. 7 jaar) en oud:

• Je kunt meedoen aan diverse rondleidingen: naar de kassen, naar de scheikundelaboratoria, naar het computermuseum, naar de sterrenkoepels, naar het microscopielab, of naar de glasblazerij.
  • Er zijn demonstraties van onderzoekers en studenten die wetenschappelijk onderzoek in beeld brengen: scheikundeproefjes, natuurkunde-experimenten, robot-mens interactie, diverse telescopen en nog veel meer.
  • Vanaf NEMO kun je meevaren met de onderzoeksboot RV Dreissena van de Universiteit van Amsterdam.
  • En vraag vooral onze studenten en wetenschappers de oren van het hoofd!

Openingsact - Parallel Worlds: Air (On Life and Breath)

Starttijd: 12.30 / 14.30 / 16.00

In het UvA-gebouw is ter gelegenheid van de Open Dag de wereldpremière van een muziekstuk van componist Rozalie Hirs, uitgevoerd door musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. In de half uur durende voorstelling worden onzichtbare aspecten van de snaartheorie en het multiversum hoorbaar en inzichtelijk gemaakt, en legt Hirs uit hoe de muziek verband houdt met wetenschappelijke resultaten. Ze baseerde zich op concrete data zoals beschreven door mathematische modellen binnen de theoretische fysica en werd daarin begeleid door theoretische fysici en een informaticus van de UvA.

Gepubliceerd door  Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica