Bèta in de Binnenstad: Water

3 oktober 2017

Dit seizoen van Bèta in de Binnenstad, de publiekslezingenreeks van de bètafaculteit, staat helemaal in het teken van Water. Wetenschappers van de UvA en gastsprekers laten je zien welke bijzondere eigenschappen water heeft, hoe we het gebruiken, ons er tegen beschermen, en er onderzoek naar doen: op aarde en ver daarbuiten.

Programma najaar 2017

Woensdag 11 oktober 20.00

Ongewoon water
Natuurkundigen Sander Woutersen en Bart Weber over de ongewone eigenschappen van water

Woensdag 25 oktober 20.00

Water in en om de stad
Aquatisch bioloog Harm van der Geest en waterwetenschapper Andrew Segrave over leven met water in en om de stad

Woensdag 8 november 20.00

Waterkracht
Moleculair bioloog Aniek van der Woude en hydroloog Hans de Moel over de opwekkende en destructieve kracht van water

Woensdag 22 november 20.00

Onbekende oceanen
Sterrenkundige Djoeke Schoonenberg en zeebioloog Alice Burridge over onbekende oceanen, op aarde en exoplaneten

Woensdag 6 december 20.00

De schoonheid van water
Cultuurhistoricus Erik de Jong en milieuchemicus Pim de Voogt over de letterlijke en figuurlijke schoonheid van ons water

Over Bèta in de Binnenstad

In Bèta in de Binnenstad presenteren onderzoekers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA (en gastsprekers) de laatste ontwikkelingen vanuit de bètawereld en laten zich door u interviewen. Deze editie heeft als overkoepelend thema 'Water' en wordt georganiseerd in samenwerking met Amsterdam Water Science: het programma waarin al het water-gerelateerd onderzoek van UvA en VU samenkomen. De avonden worden gemodereerd door studenten van BètaBreak, het interdisciplinaire discussieplatform voor bètanieuws.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de lezingen op de website van SPUI25. Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend, wij rekenen op je komst. Ben je verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.

Locatie Spui 25

Gepubliceerd door  Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica