NWO beurs voor Joris Ebbers

5 december 2018

Universitair hoofddocent Joris Ebbers (ABS, Entrepreneurship & Innovation sectie) heeft een NWO beurs toegekend gekregen vanuit Creative Industries - KIEM voor zijn onderzoeksvoorstel ‘Motivaties van kunstenaars om (niet) te crowdfunden’.

Over het onderzoek

Met dit onderzoek hoopt Ebbers meer inzicht te krijgen in de motivaties van artiesten om geen gebruik te maken van crowdfunding. Dit omvat het bestuderen of crowdfunding een aanvulling vormt op of andere vormen van financiering vervangt, zoals: overheidssubsidies, beurzen, leningen en andere particuliere investeringen. Een goed begrip van de redenen kan helpen om het gebruik van crowdfunding makkelijker te maken en om kunstenaars beter te informeren over hoe ze crowdfunding kunnen gebruiken om hun artistieke en/of economische doelen te bereiken.

Dit project is een samenwerking tussen Voordekunst (crowdfunding platform), Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en wordt gesteund door Stichting NLnet.

NWO KIEM

NWO KIEM (Kennis Innovatie Mapping) is gericht op de ontwikkeling van duurzame samenwerkingsverbanden tussen universiteiten en private partijen, met inbegrip van kleine en middelgrote ondernemingen.

Gepubliceerd door  Economie en Bedrijfskunde