Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Keuzeruimte in de bachelor

De meeste bacheloropleidingen van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) hebben een keuzeruimte in de postpropedeuse. Deze ruimte is bedoeld om een eigen invulling te geven aan je opleiding, passend bij jouw interesse en talenten. 

Voorwaarden

Voor elke bacheloropleiding gelden bepaalde voorwaarden voor het invullen van de keuzeruimte. Deze voorwaarden vind je in de Studiegids.

Keuzevakken

Je kunt, mits je aan de ingangseisen voldoet, in principe ieder vak van de FGw of van een andere faculteit of universiteit als keuzevak volgen. Daarnaast bieden de meeste opleidingen aparte keuzevakken aan.

Let op als je keuzevakken wilt volgen aan een andere universiteit: 

  • informeer daar naar de inschrijfprocedure en deadlines; 
  • je moet je daar eerst inschrijven als bijvakstudent;
  • en je hebt toestemming van de examencommissie nodig.

In de Studiegids vind je per opleiding het aanbod van alle vakken van de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Minors 

Een minor is een samenhangend pakket van vakken. Een minor kan een goede voorbereiding zijn op een master of een bepaald beroep. Een voorbeeld van het laatste is de Educatieve minor, die gericht is op een carrière in het onderwijs.

Let op: bij sommige opleidingen is het verplicht een minor te volgen, zie hiervoor de Studiegids.

Stage

Tijdens een stage krijg je een indruk van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Je brengt de kennis die je tijdens je opleiding hebt opgedaan in de praktijk en ontdekt welk soort werk bij jou past. De werkervaring die je tijdens de stage opdoet, zet je uiteraard op je cv. 

Zie voor meer informatie onderstaande link. 

Stages FGw

Buitenland

Tot slot biedt de FGw verschillende mogelijkheden voor studeren in het buitenland, zowel binnen als buiten Europa. Ook een kort verblijf in het buitenland voor een zomercursus, conferentie, onderzoek of veldwerk is mogelijk. 

Buitenland

Advies

Houd bij het invullen van de keuzeruimte en eventuele aanvullende vakken of programma’s een realistische studieplanning in het oog. Studievertraging kan gevolgen hebben voor toelating tot selectieve masters. De studieadviseurs kunnen je adviseren bij het maken van keuzes.