Functiebeperking

Heb je een functiebeperking, chronische ziekte of dyslexie en ervaar of verwacht je hierdoor problemen tijdens je studie? De UvA biedt verschillende soorten ondersteuning.

De ondersteuning van de UvA is bijvoorbeeld in de vorm van een (tentamen)voorziening, of begeleiding voor degenen die dit op grond van hun beperking nodig hebben. Met deze ondersteuning en begeleiding hopen we jou een zo prettig mogelijke studietijd te bieden en studievertraging te voorkomen.

De ondersteuning en begeleiding aan de UvA kunnen afwijken van hetgeen je tijdens je voorgaande opleiding(en) hebt gekregen.

Bij wie kun je terecht?

Als je een functiebeperking, chronische ziekte of dyslexie hebt, is het verstandig om zo snel mogelijk de studieadviseur van je opleiding te benaderen, liefst nog voordat je aan de studie begint.

De studieadviseur kan je, indien nodig, doorverwijzen naar een studentendecaan, onder andere voor vragen over voorzieningen, begeleiding en (financiële) ondersteuning bij studievertraging. Neem voor een afspraak met een studentendecaan contact op met de Student Service Desk. 

Psychische problemen

  • Voor problemen van psychische aard kun je ook contact opnemen met de Studentenpsychologen. 
  • Voor studiegerelateerde gezondheidsproblemen, zoals RSI en stress, kun je ook terecht bij de Studentenartsen.

Solliciteren met een functiebeperking

Als je advies nodig hebt of begeleiding zoekt voor een sollicitatie, neem dan contact op met het Student Careers Centre.

Gepubliceerd door  Studenten Services

22 mei 2017