Loopbaanontwikkeling: overzicht

Gedurende het gehele jaar biedt het Student Careers Centre (SCC) van de UvA Studenten Services voorlichtingssessies, workshops en trainingen voor zowel Nederlandse als internationale studenten.

  • Op deze pagina vind je nu nog het aanbod aan trainingen en workshops van 2017-2018.
  • Vanaf 1 september staat hier het aanbod voor 2018-2019.
  • Alle trainingen, workshops en voorlichtingen in het Engels vind je via de link hier onder.

Assessment (Nederlandstalige workshop)

Bereid je voor.

Je bent uitgenodigd om aan een assessment of psychologisch onderzoek deel te nemen, en je wilt zo goed mogelijk uit de verf komen. Of je weet dat een assessement tot de procedure kan behoren en je wilt je goed voorbereiden. Weten wat je te wachten staat helpt je om beter te presteren tijdens een assessment. 

Assessment (workshop in English)

Be prepared on your Assessment day(s).

Most large graduate employers use assessment centres as a key component of their recruitment process. What is an Assessment Centre and what can you expect during an employment assessment? And how can you increases your chances before and during an assessment?

The workshop is held in English and is intended for both international and Dutch students.

Career Workout (Nederlandstalige training)

Actief aan de slag met je carrière.

Je bent (bijna) klaar met studeren en op zoek naar werk dat bij je past. Werk dat je interessant en uitdagend vindt en waar je je kwaliteiten in kunt zetten.

  • Hoe pak je het vinden van een interessante baan effectief aan?
  • Waar begin je en hoe benut je diverse mogelijkheden?
  • Hoe zorg je dat je opvalt en je sterke kanten over weet te brengen?

In een kleine groep ga je praktisch aan de slag met deze vragen en krijg je een eigentijdse en ondernemende manier van solliciteren aangereikt, waardoor je succesvol en met plezier een baan vindt die bij je past.

N.B.

Het eerste deel van de Career workout komt overeen met de workshop Je professionele profiel. We adviseren voor één van beide te kiezen.

CV (Nederlandstalige voorlichting)

Maak indruk op je toekomstige werkgever .

Je wilt laten zien wat je in huis hebt en uitgenodigd worden voor een gesprek. Hoe zorg je voor een sterk CV? Hoe kun jij je onderscheiden van anderen? In deze voorlichting krijg je tips en advies om overtuigend over te brengen waarom jij geschikt bent voor de baan.

Hulp bij Studietwijfels (Nederlandstalige training)

Vind een studie die bij je past.

Deze training is voor eerstejaarsstudenten.

Soms pakt de studie anders uit dan je had gedacht. Of er gebeuren zoveel dingen tegelijk dat je het lastig vindt om goed gemotiveerd te studeren. Je bent niet tevreden over de gang van zaken en wilt er iets aan doen.

In deze driedaagse training sta je opnieuw stil bij je studiekeuzeproces en verken je samen met je medecursisten welke stappen je opnieuw kan zetten.

Je professionele profiel (Nederlandstalige workshop)

Ken je kwaliteiten, drijfveren en interesses.

Je bent (bijna) afgestudeerd en je zoekt werk dat bij je past. Het vinden van zo’n baan begint bij jezelf en bij de bewustwording van wat je zoekt en wat jij te bieden hebt.

  • Wat is jouw unieke combinatie van interesses, kwaliteiten en drijfveren?
  • Wat heb jij te bieden?
  • Wat voor werk past bij jou?

In deze workshop stel je een ‘startprofiel’ op; een korte omschrijving van wat jij in huis heb en wat je ambities zijn. Het profiel kan je helpen om werk te vinden dat bij je past én om gevonden te worden. 

N.B. 

De workshop Je professionele profiel komt overeen met het eerste deel van de training Career Workout. We adviseren voor één van beide te kiezen.

De meest effectieve strategie voor werk vinden (Nederlandstalige workshop)

Ontdek het bereik van je connecties.

Het vinden van een passende stageplek of baan vraagt om meer dan het zoeken naar vacatures op banensites. Je dient ook in gesprek te gaan met anderen  om meer te weten te komen over jouw arbeidsmarkt. Wat zijn de trends in mijn vakgebied? Hoe ziet een specifieke functie eruit? Hoe word je zichtbaar voor degene die de beslissingen neemt?

N.B.

Je kan ook deelnemen aan de Engelstalige variant Most effective job search strategy.

Masterkeuze boost (Nederlandstalige workshop)

Stappen zetten in het kiezen van een master.

Je wilt een masteropleiding gaan volgen. Je hebt je georiënteerd en ziet dat er heel veel mogelijkheden zijn. Misschien heb je al een paar masters gevonden die je aanspreken. Maar hoe kies je nu een master die bij je past? En die je een stap verder brengt in je carrière?

In deze workshop bieden we je een gestructureerde aanpak om tot een keuze te komen. Daarnaast ga je concreet aan de slag, zodat je na de workshop weer een paar stappen hebt gezet in je masterkeuze.

Most effective job search strategy (workshop in English)

Discover the reach of your connections.

Finding a suitable internship or job requires more than searching for vacancies on job boards and in journals. It also requires talking to people to get information about your labour market.

What are the trends in this field? What does a specific role look like? How do you become visible for decision makers? What is the procedure to hire people?

N.B.

If you are Dutch or have sufficient command of the Dutch language, you can also join the Dutch workshop De meest effectieve strategie voor werk vinden.

Motivatiebrief schrijven (Nederlandstalige workshop)

Schrijf een overtuigende brief.

Je hebt een interessante vacature gevonden en wilt je motivatie op een originele en overtuigende manier overbrengen. Hoe blijf je weg uit standaardzinnen? Hoe zorg je voor een korte en bondige brief waaruit jouw enthousiasme en geschiktheid blijkt? In deze workshop leer je hoe je de aansluiting kunt maken tussen wat de werkgever vraagt en wat jij te bieden hebt.

Profileer jezelf op LinkedIn (Nederlandstalige workshop)

Je openbare CV.

LinkedIn wordt steeds belangrijker bij het vinden van werk. Het is een belangrijke informatiebron voor recruiters die steeds vaker door middel van LinkedIn geschikte kandidaten vinden. Het LinkedIn profiel is jouw openbare CV, waarmee je jezelf presenteert en laat zien voor welke functies je beschikbaar bent.

Profiling yourself on LinkedIn (workshop in English)

How to make an appealing LinkedIn profile.

LinkedIn is becoming more and more important in finding a job. It is a key source of information for recruiters who are increasingly finding suitable candidates via LinkedIn. A LinkedIn profile is your public CV, which allows you to present yourself and shows possible employers which jobs you are open to.

Sollicitatiegesprek oefenen (Nederlandstalige coaching)

Met vertrouwen het gesprek in.

Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek; de eerste stap is gezet. Je hebt je met je CV en motivatie sterk gepresenteerd en nu wil de werkgever met jou in gesprek. Hoe zorg je ervoor dat je jezelf kunt zijn in het gesprek en over het voetlicht kunt brengen waarom jij de geschikte kandidaat bent?

Transferable skills (Nederlandstalige workshop)

Krijg inzicht in jouw opgedane skills.

Naast de kennis die je hebt opgedaan in je studie heb je tijdens je studietijd ook verschillende vaardigheden opgedaan. Zowel ín als naast je studie. De meeste vaardigheden kun je in nieuwe situaties opnieuw inzetten en worden daarmee transferable skills genoemd.

Succesvol Ondernemen (Nederlandstalige workshop)

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging en dat biedt kansen om je eigen werk te creëren. Dat kan door zelf te gaan ondernemen, als zelfstandige zonder personeel (zzp-er) of met een eigen bedrijf.

Ook in loondienst wordt er steeds meer gevraagd pro-actief te zijn en in te spelen op de veranderingen die zich voordoen in de maatschappij. Tenslotte zijn de eigenschappen van een ondernemer ook zeer bruikbaar in het vinden van werk. 

Gepubliceerd door  Studenten Services

16 juli 2018