Studentenpsychologen

alle groepen, trainingen en workshops

Studenten aan de UvA en HvA en promovendi aan de UvA kunnen zich zonder verwijzing aanmelden voor een aantal gesprekken of een van de trainingen van de studentenpsychologen.

Hieronder vind je het aanbod van Nederlandstalige workshops en trainingen van de studentenpsychologen voor 2018-2019. Alleen de Afstudeergroep loopt op dit moment gewoon door. Het overige aanbod start na 1 september 2018.

Via de link hieronder vind je ook het Engelstalige aanbod; als er genoeg plekken beschikbaar zijn, kunnen ook Nederlandstalige studenten meedoen.

AD(H)D - training

Als je studeerproblemen hebt vanwege AD(H)D kun je gebruik maken van de extra studiebegeleiding die de UvA/HvA biedt. Doel van de training is verbetering van je studeergedrag

Afstudeergroep - doorlopende steungroep

Gevoelens van onzekerheid horen bij de afstudeerperiode. Als het je allemaal te veel wordt, en je stagneert zo vlak voor het eindpunt, kan steun van de afstudeergroep helpen.

Angst voor presenteren - training

Veel studenten worden zenuwachtig als ze een presentatie moeten houden. Een beetje spanning is nodig om goed te kunnen presteren, maar als je té zenuwachtig bent, werkt dat averechts.

Hanteren van studiestress - training

Stress en spanning tijdens het studeren of tijdens het maken van tentamens is nodig om te komen tot de prestaties die bij een studie van je verwacht worden. De spanning kan echter zo hoog oplopen dat het je studie of leven negatief beïnvloedt.

Negatief zelfbeeld - training

Deze training is bedoeld voor studenten die negatief over zichzelf denken en oordelen en in staat zijn deze gedachten en oordelen te relativeren. In de groep leren we je om meer oog te krijgen voor je positieve kanten.

Rouwverwerking

Als je je ouder, je partner, zus of broer bent verloren en je er weinig of nooit met anderen over kunt praten, dan kan deze lotgenotengroep een fijne plek voor je zijn. De verhalen van anderen kunnen tevens helpen om je verdriet een plek te geven.

Tentamenzelfvertrouwen - workshop

Ben je zo gestresst op tentamens dat je daardoor minder goed functioneert op het tentamen? Je kunt hierin meer zelfvertrouwen opbouwen. Deze workshop biedt een serie tips en oefeningen om de ergste stress te verminderen.

Vergroot je zelfvertrouwen in sociale situaties - training

Een bepaalde mate van zelfvertrouwen is prettig om te kunnen functioneren in het studentenleven. Ben je verlegen, vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen, durf je geen 'nee' te zeggen of vind je het eng om vragen te stellen tijdens een werkgroep? Dan is deze training iets voor jou.

Vragen?

Gepubliceerd door  Studenten Services

7 november 2018