Studievaardigheden: overzicht

Gedurende het gehele jaar bieden de studentendecanen van de afdeling Studenten Services van de UvA workshops en trainingen voor zowel Nederlandse als internationale studenten.

Op deze pagina vind je nu nog het aanbod aan trainingen en workshops van 2017-2018. Per 1 september staat hier het aanbod voor 2018-2019. Via de link hieronder vind je ook nog het gehele Engelstalige aanbod van 2017-2018 (ook voor Nederlandstalige studenten en pas afgestudeerden).

Plan je studie (workshop)

In deze workshop leer je een goede planning maken, zodat je efficiënt kan studeren.

Vol goede moed ga je aan de slag, je maakt een mooi schema met een keurige planning van je studie. En binnen de kortste keren zit je het schema aan te passen, bij te stellen, te herzien en uiteindelijk komt het er op neer dat je zowat al je studietijd besteedt aan het maken van nieuwe versies van je planning. En komt het echte, daadwerkelijk studeren danig in de knel.

Herken jij je hierin? Dan is deze workshop voor jou bedoeld.

De stapel te lijf (workshop)

Studeren aan de universiteit betekent vaak dat je je door grote stapels boeken, verslagen en syllabi heen moet werken. Omgaan met dergelijke grote hoeveelheden informatie is niet voor elke student even makkelijk.

In deze workshop staan de volgende aspecten centraal:

  • Hoe ga je grote stapels boeken en syllabi te lijf?
  • Hoe kun je de leerstof het beste benaderen?
  • En hoe zorg je ervoor dat wat je hebt geleerd ook blijft hangen?

Studie op de rails (training)

Met de training Studie op de Rails kun je ervoor zorgen dat je studie een succesvol onderdeel van je leven wordt.

Je bent net begonnen met je studie of al enige tijd aan het studeren.  Je wilt verandering aanbrengen in je studiepatroon, maar weet je niet precies waar je moet beginnen. Professionele begeleiding en contact met andere studenten die zich in dezelfde situatie bevinden kan dan uitkomst bieden.

Dit is een training van 6 bijeenkomsten.

Studie op de rails (training, alleen ouderejaarsstudenten)

Met de training Studie op de Rails kun je ervoor zorgen dat je studie weer een succesvol onderdeel van je leven wordt.

Voor ouderejaarsstudenten

Je bent al enige tijd met je studie bezig. Je wil verandering aanbrengen in je studiepatroon, maar weet je niet precies waar je moet beginnen. Professionele begeleiding en contact met andere studenten die zich in dezelfde situatie bevinden kan dan uitkomst bieden. 

Dit is een training van 6 bijeenkomsten.

Scriptie starten (training)

Voordat het afstuderen echt in zicht komt, kan de scriptie voor veel studenten een lastige hindernis lijken. Deze training van 2 dagdelen kan je helpen deze hindernis te nemen.

  • Weet je niet goed waar te beginnen?
  • Zie je op tegen het klaren van zo'n grote klus?
  • Twijfel je aan je capaciteiten?

Als je één of meer van deze onzekerheden herkent en als ze ervoor zorgen dat je niet productief meer kan werken, dan is deze korte training iets voor jou.

Gepubliceerd door  Studenten Services

19 juni 2018