UvA verloot 20 kaarten voor het Brainwash Festival

24 oktober 2017

De UvA sponsort zaterdag 28 oktober voor het derde jaar op rij het Brainwash Festival. Het Brainwash Festival is een filosofisch festival in het hart van Amsterdam. Een plek waar een nieuwe generatie grote denkers uit binnen- en buitenland een ander licht werpt op belangrijke maatschappelijke en persoonlijke vraagstukken van deze tijd.

Verschillende locaties rondom de Nes in Amsterdam zijn het decor voor lezingen op het snijvlak van filosofie, literatuur en theater. De UvA draagt bij door de Agnietenkapel hiervoor beschikbaar te stellen. Het Brainwash Festival gaat over ideeën die ons denken hebben veranderd. Zowel gevestigde namen als jong talent zetten hun verbeelding in om op verrassende wijze naar de belangrijke vragen van dit moment te kijken. Het programma duurt van 13.00 tot 01.00 uur. Toegangskaarten zijn te bestellen via de website:

Verloting van kaarten

De UvA mag als officiële partner van Brainwash Festival 20 kaarten verloten onder ingeschreven UvA-studenten. Aanmelden voor loting kan tot en met donderdag 26 oktober.

De UvA en het Brainwash Festival

De volgende UvA-medewerkers zijn in het programma te vinden:

• Daan Roovers  - What’s the Right Thing to Do?
    Filosoof Daan Roovers voert een socratisch gesprek over discriminatie. In een gezamenlijke zoektocht naar nieuwe argumenten over goed en kwaad worden de deelnemers geconfronteerd met de consequenties van hun antwoorden. Wat zijn je morele overwegingen? Wanneer is onderscheid maken rechtvaardig? En kun je anderen daarvan overtuigen?

• Arnold Heumakers  - De actualiteit van de ondergang
    Vlak na de Eerste Wereldoorlog publiceerde Oswald Spengler zijn Untergang des Abendlandes. Het werd een geweldige bestseller, die veel vragen oproept. Nog altijd. Waarom houden we toch zo van ondergangsprofetieën? Of had Spengler gewoon gelijk? Zo ja, welke houding moeten we dan aannemen tegenover de ondergang van de westerse beschaving en hoe ziet die ondergang eruit? Ook van een 'foute' denker als Spengler valt misschien iets te leren.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam