Open access publiceren : workshops

Voor onderzoekers

26 september 2017

In bijna ieder tijdschrift is het mogelijk om open access te publiceren, in veel gevallen zonder kosten voor de auteur. Op 23, 24 en 26 oktober geeft de Bibliotheek workshops waarin je leert hoe.

Open access publiceren kan in speciale tijdschriften, maar ook in tijdschriften die in beginsel alleen via een abonnement toegankelijk zijn. Ook een publicatie die op een website van de uitgever alleen betaald toegankelijk is, kan vaak alsnog open access worden gepubliceerd in een trusted repository.

In de workshops wordt uitgelegd wat open access is, hoe je open access kunt publiceren en welke verplichtingen er zijn wanneer je financiering hebt ontvangen van NWO, de Europese Commissie (Horizon2020) of de European Research Council (ERC).

De workshops zijn primair bedoeld voor onderzoekers. Ook beleidsmedewerkers, studenten en docenten zijn van harte welkom.

Aanleiding is de internationale Open Access week die van 23 tot 29 oktober plaatsvindt.

Faculteit der Geesteswetenschappen

Maandag 23 oktober van 12.00 - 13:30 VOC-zaal
Voertaal: Nederlands
Door: Lidie Koeneman, Guy Geltner en Thomas Vaessens