Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Dr. Anne de Visser van het Institute of Physics heeft een NWO-projectruimtesubsidie toegekend gekregen. Het gehonoreerde voorstel, "Nematic superconductivity in topological materials", richt zich op onconventionele vormen van supergeleiding. De subsidie maakt het mogelijk om een promovendus aan te stellen, en omvat daarnaast €150.000 die besteed kan worden aan apparatuur.
Anne de Visser
Dr. Anne de Visser

Het NWO domeinbestuur Exacte en Natuurwetenschappen heeft in totaal acht aanvragen gehonoreerd in de NWO Natuurkunde Projectruimte. Dit subsidie-instrument is bedoeld voor kleinschalige projecten voor fundamenteel natuurkundeonderzoek met een vernieuwend karakter en wetenschappelijke, industriële of maatschappelijke urgentie.

Supergeleiders

Het voorstel van De Visser richt zich op topologische supergeleiders. Deze supergeleiders bieden nieuwe mogelijkheden voor het testen van theorieën over onconventionele supergeleiding. De onderzoekers zullen gebroken rotatiesymmetrie in de supergeleidende eigenschappen bestuderen  om stevig bewijs te leveren voor de zogenoemde nematische supergeleiding, die ze onlangs ontdekten in op Bi2Se3 gebaseerde kristallen.