Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De American Physical Society heeft UvA-natuurkundige dr. Anne de Visser verkozen tot Outstanding Referee. De Visser is een van de 143 natuurkundigen – uit een totaal van meer dan 71.000 – die deze eer dit jaar te beurt valt.
Dr. Anne de Visser

De onderscheiding van Outstanding Referee wordt toegekend aan natuurkundigen die uitzonderlijk werk hebben verricht bij het beoordelen van manuscripten die gepubliceerd zijn in de Physical Review-tijdschriften. Het Outstanding Referee-programma, opgericht in 2008, erkent jaarlijks zo’n 150 van de op dat moment actieve referees voor hun werk van onschatbare waarde.

Erkenning

De Outstanding Referee-onderscheiding in een erkenning voor het leven, vergelijkbaar met het Fellowship van de American Physical Society en andere organisaties. Dit jaar werd de selectie gemaakt op basis van 30 jaar aan gegevens over de meer dan 71.000 referees die gevraagd waren om manuscripten te beoordelen, waaronder de meer dan 40.000 manuscripten die in 2018 werden ingediend. De selectie van de Outstanding Referees houdt rekening met de kwaliteit, het aantal en de stiptheid van de refereerapporten. De gelauwerden komen dit jaar uit 29 verschillende landen.

De inspanningen van een goede referee zorgen niet alleen voor een hoge standaard binnen de tijdschriften, maar helpen in veel gevallen ook auteurs om de kwaliteit en leesbaarheid van hun artikelen te vergroten. Anne de Visser, verbonden aan het Instute of Physics (UvA) ontving voor zijn prestatie een reversspeld en een certificaat.