Stem voor een nieuw keuzevak in UvA’s Create a Course Challenge

29 november 2017

32 inzendingen kreeg het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) voor de tweede editie ‘Create a Course Challenge’ en jij kunt nu stemmen op 1 van de 10 genomineerden.

Studenten kregen de afgelopen maanden de kans zelf een voorstel te doen voor een nieuw te ontwikkelen vak. De onderwerpen lopen uiteen van een cursus over ‘human existential threats’ tot het bieden van ‘nieuw perspectief op wereldliteratuur’. Uit de uitgewerkte ideeën heeft de jury tien voorstellen geselecteerd. De selectie is gebaseerd op interdisciplinariteit, maatschappelijke relevantie en creativiteit. Op de tien genomineerden kan tot 4 december 23.59 uur worden gestemd. De vijf voorstellen met de meeste stemmen gaan uiteindelijk door naar de finale op donderdag 14 december.

De finale

Tijdens de finale-avond bepaalt de jury bestaande uit Lucy Wenting (directeur IIS), Antoinette Muntjewerff (Docent van het jaar) en Pim van Helvoirt (voorzitter CSR), welke inzending beloond wordt met de realisatie van het vak. De winnaar mag daarna direct aan de slag als student-assistent bij de ontwikkeling van het vak.

Wil jij bepalen welk keuzevak volgend academisch jaar wordt aangeboden? Stem dan op je favoriete vak en kom langs bij de finale op donderdag 14 december 17.00-19.00 uur in de hal van de Oudemanhuispoort. Na de finale proosten we met zijn allen op de winnaar!

Winnaar vorig jaar

Vorig jaar werd de ‘challenge’ gewonnen door Linda van Exter met haar vak ‘Contextualizing Refugees’. Het vak is gestart in oktober en eindigt in januari 2018.

Gepubliceerd door  Instituut voor Interdisciplinaire Studies