Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Onderzoeker Teun Munnik van het Swammerdam Instituut voor levenswetenschappen ontvangt een NWO ECHO-Subsidie voor zijn onderzoek naar eiwitten die betrokken zijn bij hitte- en osmotische-stress signalering in planten.
Teun Munnik

Droogte en hitte behoren tot de belangrijkste klimaatfactoren die de opbrengst van land- en tuinbouwproducten extreem nadelig beïnvloeden. Inzicht in de biochemische mechanismes waarmee planten hun stress-tolerantie kunnen verhogen is van onschatbare waarde voor de voedselproductie. Voor zijn onderzoek ontvangt Dr. Munnik €260.000. Hiermee zal een postdoc voor 3 jaar gefinancierd worden, die specifiek de rol van het lipide signaleringsmolecuul  PIP2 zal bestuderen.

ECHO-subsidie

ECHO-subsidies stimuleren nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek door excellente onderzoekers in de chemie. Daarmee kunnen zij creatieve, risicovolle ideeën uitwerken die de kiem kunnen zijn voor onderzoeksthema’s van de toekomst. TOP en ECHO stimuleren onderzoek in drie hoofdlijnen: Chemistry of Life, Chemistry of Materials en Chemical Conversion.