Basisschool de Akker uit Meppel winnaar Mensa SlimmerIQuiz 2017

16 november 2017

Wessel Adema, Fedde Talma en Annemiek Venema zijn een jaar lang de slimste kinderen van Nederland.

Zij vormden het team van basisschool de Akker uit Meppel, dat de grote winnaar werd van de landelijke finale van de Mensa SlimmerIQuiz 2017. Voor de vijfde keer organiseerde Mensa deze quiz voor basisschoolleerlingen uit heel Nederland en specifiek voor slimme kinderen uit de groepen 7 en 8.

Janouk Kelderman (bekend van Het Klokhuis en Telekids) presenteerde de Mensa SlimmerIQuiz, waar de 23 winnaars van de regionale finale aan meededen. Naast de quiz volgden de scholieren, tijdens het juryberaad, een minicollege van UvA-neurowetenschapper Fleur Bouwer, die onderzoek doet naar maatgevoel en ritme in de hersenen. Zij had ook een quiz bedacht waaraan alle kinderen (ook toeschouwers) konden meedoen. Louise Hekken van basisschool IKC de Vincent uit Etten-Leur ging met een ukele voor haar klas naar huis.

Louise Hekken bij de MensaSlimmerIQuiz 2017

Louise Hekken uit Etten-Leur met een ukele voor haar klas. Foto: Regien Bloch

Het Amsterdams Universiteitsfonds sponsorde ook dit jaar de finale, omdat de UvA het belangrijk vindt dat kinderen op jonge leeftijd met wetenschap in aanraking komen.

De finale vond woensdag 15 november plaats in de Aula van de UvA en is terug te kijken via onderstaande link.

Meer informatie

De SlimmerIQuiz wordt georganiseerd door de Nederlandse afdeling van Mensa, de internationale vereniging voor mensen met een zeer hoge algemene intelligentie. Een van de doelstellingen van Mensa is het vergroten van kennis over (en aandacht voor) hoogbegaafdheid, ook in het onderwijs. Meer informatie over Mensa vind je hier.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam