Corona: Congressen, evenementen en promoties

Op deze pagina vind je antwoorden op vragen over oraties, congressen, de Intreeweek, activiteiten van studieverenigingen, de Opening Academisch Jaar en promoties.

• Kan ik de komende tijd een evenement op een UvA-locatie organiseren?

Voor de komende periode zijn afspraken vastgelegd voor het organiseren van evenementen binnen de UvA. Door de beperkte capaciteit in de panden en prioriteit voor onderwijs en onderzoek is er beperkte ruimte voor evenementen. Per campus zijn daarom maximaal twee locaties met een maximum capaciteit van 30 personen beschikbaar voor evenementen. Daarnaast is er een onderverdeling gemaakt in de mogelijkheden per periode.

Mogelijkheden in het kort:

• Periode nu tot en met 30 augustus: het organiseren van evenementen binnen de gebouwen van de UvA is toegestaan, mits akkoord van directeur bedrijfsvoering
    • Van 22 augustus tot en met 28 augustus (intreeweek) zijn evenementen binnen de gebouwen  van de UvA is toegestaan voor evenementen die een directe relatie hebben met de introductie van nieuwe studenten binnen de UvA. Verzoeken kunnen worden ingediend via fs-evenementen@uva.nl
    • Periode 31 augustus tot en met 30 september: in verband met de eerste opstart van het fysieke onderwijs is het organiseren van evenementen in september niet toegestaan.
    • Periode 1 oktober tot einde studiejaar: medio september wordt het protocol opnieuw bekeken, mede afhankelijk van de capaciteit in onze panden en de (landelijke) regelgeving met betrekking tot COVID 19 besluit het CvB over de mogelijkheden na 1 oktober.
  • Gaat de Intreeweek door?

De Intreeweek gaat door! En is bedoeld om nieuwe studenten een warm welkom te bieden en een goede start van je tijd bij de UvA en je studie. Het Introductie Weekbestuur, bestaande uit zeven studenten, is erin geslaagd om een geweldig programma te ontwikkelen, waarbij je de kans krijgt om elkaar en de stad te leren kennen, ondanks de beperkingen door coronamaatregelen. De Intreeweek start maandag 24 augustus.

• Mag mijn studievereniging evenementen organiseren rond de start van het nieuwe academische jaar?

Ja, dat mag zeker. Studieverenigingen spelen namelijk een belangrijke rol in de communityvorming en een warm welkom voor nieuwe studenten. De UvA stelt daarom, wanneer mogelijk, ruimtes beschikbaar voor deze activiteiten en kan studieverenigingen mogelijk ook met andere zaken faciliteren. Studieverenigingen dienen uiteraard alle richtlijnen en protocollen die op dat moment van kracht zijn te respecteren. Voor de organisatie van een evenement door een studievereniging in één van de UvA gebouwen is toestemming van de directeur bedrijfsvoering nodig van de betreffende faculteit. Aanvragen kunnen worden ingediend via fs-evenementen@uva.nl.

Ervaring leert dat bij grotere groepen de RIVM-richtlijnen moeilijker te hanteren zijn, de UvA vraagt de studieverenigingen bij de organisatie van evenementen hier rekening mee te houden.

• Gaat de Opening Academisch Jaar door?

Op 31 augustus openen we het academische jaar 2020-2021 met een aangepast programma, want een bijzondere tijd vraagt om een bijzondere opening. Op vier locaties vinden kleinschalige bijeenkomsten plaats – wie op de campus is, is van harte welkom! Tegelijk maken wij verbinding tussen de campussen en is het hele programma ook geheel online te volgen.

• Gaan promoties door en waar vind ik meer informatie als promovendus?

De promotieplechtigheden vinden tot en met het eind van dit academisch jaar (t/m vrijdag 3 juli) in een andere, online vorm – via Zoom – plaats, en niet fysiek in de Aula of de Agnietenkapel.

Vanaf 1 september kunnen alle promoties weer plaatsvinden in de Aula en de Agnietenkapel. Er kunnen minder mensen aanwezig zijn bij de promotie.

Voor promovendi die zelf niet naar Amsterdam kunnen komen om hun proefschrift in de Aula of de Agnietenkapel te verdedigen, blijft gelden dat zij gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om online – via Zoom – te promoveren.

De UvA-promoties worden ook na 1 september gelivestreamd op het YouTube-kanaal van de UvA. Op die manier kunnen ook vrienden, familie en collega’s van de promovendi en andere geïnteresseerden de promotieceremonies bijwonen. De livestreams zijn alleen toegankelijk voor mensen die de YouTube-link hebben. Als de promovendus hier expliciet toestemming voor geeft, zal de livestream ook toegevoegd worden aan de promotie-aankondigingen op UvAweb.

Naar alle informatie over promoveren in coronatijd.