Informatie coronavirus

De UvA houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten. De maatregelen die door het kabinet zijn afgekondigd om de gevolgen van het coronavirus te beperken, hebben ook voor de UvA grote gevolgen. Zo is er besloten dat al het onderwijs zoveel mogelijk digitaal wordt aangeboden, medewerkers thuiswerken en evenementen worden afgelast. Het wordt een moeilijke tijd, met een grote impact op iedereen. Het vraagt veel van iedereen en roept ook vragen op. We werken continu aan maatregelen, oplossingen en antwoorden om het werken en studeren in deze omstandigheden mogelijk te maken en te ondersteunen. Via deze website, de UvA-nieuwsbrieven en Canvas blijven we iedereen zo snel en volledig mogelijk informeren.

Updates coronavirus
De UvA houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten en plaatst hier de laatste updates.
Contact
Ben je student of medewerker en heb je vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via:

Informatie en veelgestelde vragen

Onderwijs en tentamens

Informatie voor studenten en docenten over (online) onderwijs en tentamens

Thuiswerken en -studeren

De UvA vraagt iedereen om thuis te werken en thuis te studeren om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen.

Gebouwen en faciliteiten

Een aantal panden van de UvA is gesloten. Hier vind je een overzicht van welke gebouwen gesloten zijn, gewijzigde openingstijden, info over lenen bij de bibliotheek en printen.

Inschrijving en toelating

Vragen over je inschrijving? Je vindt de informatie hier.

Reizen

Er geldt een reisstop voor alle buitenlandse reizen voor studenten en medewerkers. Oftewel, buitenlandse reizen zijn niet meer toegestaan.

Congressen, evenementen en promoties

Alle UvA-evenementen t/m 1 juni gaan niet door. Hieronder vallen ook oraties, congressen en evenementen van studieverenigingen. Promoties gaan door in een andere vorm.

Preventie

De UvA volgt de adviezen van de Rijksoverheid en faciliteert, informeert en neemt maatregelen op het gebied van preventie.

Internationale studenten

As an international student you may have many questions about the current situation.

Overige

Er leven veel vragen over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot het coronavirus. Hier vind je vragen en antwoorden die niet in een van de categorieën passen.
Het coronavirus: wat zeggen onze wetenschappers?
Onze onderzoekers delen hun kennis en duiden de implicaties van het coronavirus.