Corona: Gebouwen en faciliteiten

Een aantal panden van de UvA zal tot minimaal 15 juni gesloten zijn. Een aantal gebouwen blijft open om medewerkers en studenten die echt niet op afstand kunnen werken een werkplek te bieden. Daarnaast blijven sommige gebouwen open omdat specifiek onderzoek, verzorging van planten of dieren of essentiële lab- of andere werkzaamheden doorgang moeten vinden.

Welke gebouwen van de UvA zijn nog open?

Thuiswerken en thuis studeren blijft de norm. Houd er rekening mee dat je alleen naar de UvA komt als dat écht nodig is. Alleen op die manier houden we gezamenlijk de gebouwen begaanbaar en veilig.

• Amsterdam Science Park (ASP)

Gebouwdelen A, B, en C van ASP 904 blijven open van 07.00 tot 18.00 uur.
    Avond: gesloten
    Weekend geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

De volgende gebouwen op ASP zijn gesloten:

• SP 904 gebouwdelen D, E, F, G en H
    • SP 107
    • AUC
    • Village AI

Medewerkers en studenten van de FNWI en het AUC die niet thuis kunnen werken, kunnen terecht bovenstaande open gebouwdelen van gebouw ASP 904 (entree alléén via de hoofdingang). Met vragen kunnen medewerkers zich melden bij de receptie in de hal van gebouw 904.

Geautoriseerde toestemming

Medewerkers die toch in de gesloten gebouwen of gebouwdelen van SP 904, of tijdens avonduren op SP 904 moeten zijn, dienen daarvoor autorisatie aan te vragen via hun bedrijfsvoerder of leidinggevende. Ook dienen zij zich te houden aan de geldende veiligheidsvoorschriften. Voor toegang tot SP 904 in de avonduren geldt dat men zich moet melden en in-/uitschrijven bij de Meldkamer, zowel bij het betreden als verlaten van het gebouw via de nachtingang.

• Roeterseiland Campus (REC)

Op het REC blijven de volgende panden open:

• REC A via hoofdingang aan de Nieuwe Achtergracht is open. Er zijn beperkte studieplekken.
    • REC B via hoofdingang aan de Nieuwe Achtergracht. Er zijn in beperkte mate studieplekken voor studenten in REC B op de begane grond en in REC BC op de eerste verdieping.
    • REC CD via hoofdingang aan de Nieuwe Achtergracht.
    • REC E, via hoofdingang hoek Roeterstraat/Nieuwe Prinsengracht
    • REC L en G (voor medewerkers), via de luchtbrug op de 2e verdieping tussen REC-D en REC-L en via de hoofdingang REC-A/REC-BCD

Aangepaste openingstijden: 08.00 uur tot 18.00 uur
    Weekend: gesloten

Voor gesloten panden op het REC (H, J/K, M) geldt:

• spullen ophalen kan tussen 08.00 uur en 18.00 uur
    • voor het krijgen van toegang kun je naar de balie in REC A
    • specifiek voor REC M: webcolleges worden verplaatst naar REC A
  • Universiteitskwartier

Het Universiteitskwartier bestaat uit veel losse gebouwen met veel gebruikers. Hieronder is per gebruiker weergegeven welke panden open en gesloten worden.

Aangepaste openingstijden: 08.00 uur tot 18.00 uur
    Weekend: gesloten

Voor alle gesloten panden van het Universiteitskwartier geldt:

• spullen ophalen kan tussen 08.00 uur en 18.00 uur. Hiervoor kun je een afspraak maken via de meldkamer via nummer 020-5256260  (bel 2 uur van tevoren, zodat de surveillant ter plaatse kan zijn)

Universiteitsbibliotheek (UB)

De Universiteitsbibliotheek gaat per 25 mei 2020 weer gefaseerd open. Kijk voor de actuele informatie op uba.uva.nl.

Faculteit der Geesteswetenschappen

De volgende gebouwen blijven open voor lopend onderzoek en studenten en medewerkers die thuis niet kunnen werken/studeren:

• PC Hoofthuis
    • Bushuis
    • OIH

De volgende panden van FGW zijn gesloten:

• BG1
    • BG2
    • Oude Turfmarkt
    • Universiteitstheater
    • Johannes Vermeerplein 1

Staf

De volgende gebouwen zijn gesloten:

• Maagdenhuis
    • Agnietenkapel
    • Aula

Er is iemand van bewaking aanwezig die toegang kan verlenen aan medewerkers die spullen ophalen.

• BG3 blijft open voor medewerkers van HO en huurders van de Startups
    • BG5 blijft open voor bewoners Adhoc, de aannemer UB, en huurders van de Startups
    • OMHP is gesloten

Allard Pierson Museum

Het Allard Pierson Museum is vanaf 1 juni weer open.

Vragen over de Universiteitsbibliotheek (UB)

• Gaat de Universiteitsbibliotheek weer open?

De Universiteitsbibliotheek gaat per 25 mei 2020 weer gefaseerd open. Voor studenten en medewerkers is het dan weer mogelijk om gedrukt materiaal aan te vragen. Ophalen en retourneren van materiaal kan vanaf 25 mei van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Wat betreft de studieplekken blijft de norm om thuis te blijven en thuis te studeren. Alleen als het echt niet anders kan, dan kun je hiervoor naar de UvA komen in een van de gebouwen die deels open zijn. Kijk voor beschikbare studieplekken op het overzicht bij de vraag ‘Welke gebouwen van de UvA zijn nog open?’

Vanaf dinsdag 2 juni kunnen studenten ook gebruikmaken van een beperkt deel van de studieplaatsen in de UB singel, met in acht neming van de noodzakelijk 1,5 meter afstand en uitsluitend op basis van reservering. Reserveren wordt vanaf 1 juni mogelijk via de website van de bibliotheek. Kijk voor meer informatie over de gefaseerde opening van de Universiteitsbibliotheek op uba.uva.nl. Kom alleen naar de UvA als je geen gezondheidsklachten hebt.

Overige vragen

• Kan ik naar de UvA komen om te printen?

Het advies is om thuis te werken of studeren en niet naar de UvA te komen. Mocht het echt noodzakelijk zijn en je hebt geen andere mogelijkheid om te printen, dan kan je hiervoor naar de UvA komen in een van de gebouwen die nog open zijn. Kijk hiervoor bovenaan bij ‘Welke gebouwen van de UvA zijn nog open?’

Doe dit uiteraard alleen als je geen gezondheidsklachten hebt.

• Wordt mijn post nog bezorgd op de UvA?

De post wordt nog steeds bezorgd in de MyPup lockerkasten. Als je geen post meer wilt ontvangen via de kasten, dan kun je een e-mail sturen aan mailcentrum@uva.nl met vermelding van het postbusnummer. De post wordt dan in bewaring genomen.