Corona: Overige

• Waar kan ik informatie vinden over de veranderingen in het aanvraagproces van subsidies? Worden bijvoorbeeld deadlines uitgesteld?

Naar aanleiding van de Corona-crisis zijn er in het aanvraagproces van veel subsidies aanpassingen. Deadlines worden bijvoorbeeld uitgesteld. Maar ook andere stappen in het subsidieaanvraagproces worden uitgesteld, verplaatst of verlengd, zoals bijvoorbeeld interviews of reactieperiodes voor weerwoorden.

De meeste subsidiegevers hebben een speciale website over de veranderingen in het subsidieproces ten gevolge van de Corona crisis. Deze websites worden regelmatig geüpdatet.

Hieronder een overzicht van links naar websites van verschillende subsidiegevers met hun maatregelen naar aanleiding van de Corona-crisis:
    NWO
    ZonMW
    H2020
    ERC
    COST

De subsidieadviseurs van IXA UvA Grant Support Team kunnen je helpen bij specifieke vragen over veranderingen naar aanleiding van de Corona-crisis.

Ook publiceert het IXA UvA Grant Support Team extra uitgaven van haar Nieuwsbrief Grant Update met Corona gerelateerd nieuws. Je kunt je hier aanmelden voor de Grant Update.

• Ik ben student, kan ik door de coronacrisis nog steeds cum laude afstuderen en wat zijn de regels?

Examencommissies wordt gevraagd om bij het al dan niet toekennen van het predicaat ‘cum laude’ coulance te betrachten ten aanzien van de voortgang, maar niet bij de behaalde resultaten.

• Examencommissies laten de eis vallen dat je nominaal moet studeren. Je kunt gebruik maken van herkansingen voor tentamens in de Corona-periode. Deze periode loopt van 13 maart tot en met 31 augustus 2020. Het uitgangspunt is dat je 1 extra herkansing per vak uit die periode kan gebruiken om toch in aanmerking te komen voor Cum Laude. Je krijgt de kans de betreffende vakken in een volgend academisch jaar af te ronden (nominaal + 1).
    • De eisen ten aanzien van de behaalde resultaten worden in principe gehandhaafd.

Neem contact op met de examencommissie van jouw opleiding als je specifieke vragen hebt.

• Wat doet de UvA als de gebouwen vanaf 15 juni weer (deels) opengaan?

De gezondheid staat uiteraard voorop, daarom blijven wij de richtlijnen van het RIVM naleven. Dat betekent:

• het handhaven van een beperkt aantal studenten en medewerkers in de gebouwen;
    • desinfectiemiddelen bij de ingang;
    • looprichtingen op de trappen;
    • beperkt gebruik van de liften.
    • Medewerkers hebben geen toegang tot de gebouwen in het geval van:
      • Corona-infectie van jezelf of een gezinslid.
      • Verkoudheidsklachten bij jezelf.
      • Koorts bij jezelf of een gezinslid. Je mag pas weer naar het werk gaan als de betreffende persoon minimaal 24 uur klachtenvrij is.
    • Studenten hebben geen toegang tot universiteitsgebouwen in het geval van:
      • Corona-infectie van jezelf of een gezinslid, of huisgenoot.
      • Verkoudheidsklachten bij jezelf.
      • Koorts bij jezelf, een gezinslid of een huisgenoot. Je mag pas weer naar de universiteit gaan als de betreffende persoon minimaal 24 uur klachtenvrij is.

Wij vragen iedereen zich daar aan te houden en de aanwijzingen van medewerkers strikt op te volgen. Alleen op die manier houden we gezamenlijk de gebouwen begaanbaar en veilig.