Heb je interesse om leraar te worden in het voortgezet onderwijs? Meld je dan aan voor de voorlichtingsavond van de Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO) van de Universiteit van Amsterdam op 11 oktober 2022.

Kerngegevens van evenement Voorlichtingsbijeenkomst lerarenopleidingen
Datum 11 oktober 2022
Tijd 18:00 -20:00
Locatie Roeterseilandcampus - gebouw B/C/D (ingang B/C)

Opleidingsprogramma's

Tijdens of na je bachelor kun je kiezen voor respectievelijk de minor Educatie of de Educatieve Module.

Na het behalen van een wo-master of doctoraalopleiding die aansluit bij het schoolvak, kun je kiezen voor de master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs (Leraar VHO).

Ook als je vragen hebt over het Zij-instroom in het Beroep-traject of over de Major Teaching ben je van harte welkom.

Programma voorlichtingsavond

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst ontvang je informatie over zowel de colleges die je op de UvA volgt, als over het praktijkdeel van de opleiding (stage op een middelbare school). Ook krijg je de gelegenheid vragen te stellen aan de vakdocenten, de studieadviseur en studenten die nu de opleiding volgen.

De voorlichting bestaat uit twee onderdelen:

1. Algemene voorlichting Tijdens de algemene voorlichting wordt meer verteld over de opbouw van de studie en het praktijkdeel. Deze voorlichting is apart voor de minor Educatie / Educatieve Module en de master Leraar VHO. Als je geïnteresseerd bent in het ZIB-traject of in de Major Teaching kan je aansluiten bij de voorlichting over de master Leraar VHO.
  2. Vakspecifieke voorlichting Tijdens het tweede deel van de voorlichting wordt specifiek ingegaan op het schoolvak waarvoor je de lerarenopleiding wilt volgen.

Je dient aan beide onderdelen deel te nemen om je een volledig beeld te kunnen vormen van de opleiding.

Aanmelden

Meld je aan voor de voorlichtingsavond via het aanmeldformulier voorlichtingsavond lerarenopleidingen.

Locatie

De voorlichtingsavond vindt plaatst op de Roeterseilandcampus van de UvA, gebouw B en C.

Roeterseilandcampus - gebouw B/C/D (ingang B/C)

Nieuwe Achtergracht 166
1018 WV Amsterdam