Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De opening van het academisch jaar 2018-2019 vindt plaats op maandag 3 september in de Aula. Het thema dit jaar is de relatie tussen de UvA en de stad Amsterdam. Vanaf 15.00 u is er op deze pagina een livestream beschikbaar van het event.

Kerngegevens van evenement Opening academisch jaar 2018-2019
Datum 3 september 2018
Tijd 14:30 -18:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
Luchtfoto van Amsterdam bij ondergaande zon met het Ij en Centraal Station in de voorgrond.
Foto: Dreamstime

Op een koude januaridag in 1632 opent Gerardus Vossius met zijn oratie 'De historiae utilitate' (een voorloper van) de Universiteit van Amsterdam. De dag erna spreekt Caspar Barlaeus in een legendarisch geworden rede lovend over de stadsbestuurders. 

De nauwe relatie tussen de UvA en de stad Amsterdam blijft lang bestaan. Hoe is dat anno 2018? Wat kunnen wetenschappers en beleidsmakers voor elkaar betekenen?

Alle studenten en medewerkers zijn van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen. Meld je aan via de knop bovenaan dit bericht.

Programma

14.30u               Inloop Aula
15.00-16.30u   Officiële opening met:

  • Pleidooi van Collegevoorzitter Geert ten Dam voor een hernieuwd sociaal contract tussen de UvA en de stad Amsterdam
  • Voormalig minister en voormalig burgemeester Jozias van Aartsen over het belang van de universiteit voor de stad
  • Docent Katusha Sol en student Nora van de Water over het vak Placemaking: estafette voor stadsmakers, waarin studenten bijdragen aan gebiedsontwikkeling van Amsterdam Science Park.
  • Presentatie van Maarten de Rijke, hoogleraar aan de UvA en directeur van het Innovation Center for Artificial Intelligence: hoe kan kunstmatige intelligentie de stad helpen?
  • Voorbeelden van samenwerking tussen universiteit en stad in beeld gebracht door masterstudenten Journalistiek en media
  • Muziek van a-capellagroep SingerG. SingerG is ontstaan uit een CREA-cursus in 2008 en gaat creatief om met pop-, soul-, r&b- en hiphop, op een manier waarbij muziekinstrumenten niet nodig zijn.

 

 

16.30-18.00u   Borrel in het Maagdenhuis

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam