De Universiteit van Amsterdam viert dit jaar haar 387ste Dies Natalis (geboortedag). De Dies vindt plaats in de Aula en is via livestream te volgen.

Kerngegevens van evenement Dies Natalis 2019
Datum 8 januari 2019
Tijd 15:00 -17:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
Dies Natalis 2019

Openingstoespraak en Diesrede

Rector Karen Maex opent de Dies met een toespraak waarna hoogleraar Klinische Neuropsychologie Hilde Geurts de diesrede uitspreekt.

Eredoctoraten

Na de openingstoespraak en de Diesrede worden de volgende eredoctoraten toegekend:

• De Canadees-Amerikaanse journaliste en activiste Naomi Klein ontvangt een eredoctoraat voor haar belangrijke bijdragen aan het vestigen van aandacht op wereldwijde sociale rechtvaardigheidsvraagstukken in de wetenschap en daarbuiten. Erepromotor is hoogleraar International Law and Social Justice Ingo Venzke.
  • Gerenommeerd componist Louis Andriessen wordt onderscheiden voor zijn werk als componist en uitvoerend musicus. Erepromotoren zijn hoogleraar Muziekwetenschap Julia Kursell en hoogleraar Theaterwetenschap Kati Röttger.

Een studentenafvaardiging sluit de Dies Natalis af met een eigen bijdrage.

Aansluitend aan de Dies en vanaf 17.00 uur is er een de receptie in het Maagdenhuis, waar er gelegenheid is om de eredoctores te feliciteren.

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie