EN

De ivoren toren is al lang verleden tijd, wetenschappers en studenten zijn actief en uitgesproken in het publieke debat. Op welke manier uiten wij onze betrokkenheid, hoe participeren wij in het publieke debat? Tijdens de opening van het academische jaar 2019-2020 komen wetenschappers en studenten hierover aan het woord.

Detail Summary
Datum 2 september 2019
Tijd 14:30 - 18:00

14.30  Inloop Aula, Singel 411

15.00  Officiële opening:

• Collegevoorzitter Geert ten Dam spreekt over het belang van de wetenschap voor de samenleving. We willen geïnspireerd ons werk doen, in een vrije academische setting die het debat viert. Wat kunnen we precies doen om onze ziel vitaal te houden?
  • Denker des Vaderlands en docent Filosofie Daan Roovers spreekt over ‘Publieke kennis’: Wat is de verhouding tussen academische expertise en het publiek, nu het internet alle informatie van de wereld herbergt en vrij toegankelijk maakt.
  • Muziek van Any Blue Koor, een van de vaste koren van CREA, onder leiding van zangdocent en koordirigent Mirjam van Dam.
  • Moataz Rageb, masterstudent Sociologie en voormalig studentassessor, geeft de gesproken column: ‘Studenten voor Amsterdam’.
  • Do you FanSea a Straw? Studenten Jasper Luijendijk, Michelle Nierop en Vera van Laarhoven richtten zich met hun startup op een oplossing voor de vervuiling van de zee.
  • Amade M’charek, hoogleraar Anthroplogy of Science, geeft de visuele bijdrage ‘Sporen van verplaatsing’. Ze beargumenteert dat de zorg voor lichamelijke resten en toebehoren van migrantenslachtoffers ons in staat stelt om het forensische te verbreden en te herdefiniëren.
  • Portretten van wetenschappelijk engagement in de maatschappij, in beeld gebracht door masterstudenten Journalistiek en media

16.30  Borrel in het Maagdenhuis