Room for Discussion, het wekelijkse interviewprogramma van studenten van de economiefaculteit, host in samenwerking met Machiavelli, studievereniging Politicologie, op woensdag 20 november een speciaal interview met de nieuwe voorzitter van de Europese Raad Charles Michel.

Detail Summary
Datum 20 november 2019
Tijd 14:00 - 15:00
Locatie Roeterseilandcampus - building E
Ruimte Centrale hal van geebouw E

Charles Michel was van 11 oktober 2014 tot 27 oktober 2019 premier van België. Op 2 juli 2019 werd hij door de EU-leiders gekozen tot voorzitter van de Europese Raad. Hij treedt op 1 december 2019 aan in deze functie.

In aanloop naar het voorzitterschap van de Europese Raad zal Michel, tevens UvA-alumnus (1998), bij de UvA spreken over de toekomst van Europa. De studenten van Room for Discussion en Machiavelli gaan met hem in gesprek over wat zijn positie als voorzitter van de Europese Raad zal betekenen voor de EU en hoe de positie van de EU versterkt kan worden.

De voertaal van het interview is Engels.

Roeterseilandcampus - building E

Ruimte Centrale hal van geebouw E