Woensdag 8 januari 2020 bestaat de Universiteit van Amsterdam 388 jaar. Dat vieren we met een bijzondere zitting van het College voor Promoties – de 388ste Dies Natalis – in de Aula van de Universiteit. Het programma is vanaf 15.00 u. via livestream te volgen.

Detail Summary
Datum 8 januari 2020
Tijd 15:00 - 17:00
Dies Natalis

Ga naar livestream

De Diesviering in de Aula van de Universiteit duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Rector magnificus Karen Maex opent de Dies met een toespraak. Na de opening spreekt hoogleraar Law en Society Benjamin van Rooij de Diesrede uit.

Eredoctoraten

Er worden eredoctoraten uitgereikt aan aardwetenschapper en duurzaamheidsdeskundige Johan Rockström en medisch geneticus en neonatoloog Diana Bianchi. Erepromotoren zijn respectievelijk hoogleraar Environmental Ecology Annemarie van Wezel en hoogleraar Verloskunde Joris van der Post. Onze eigen studieverenigingen – Spectrum van Future Planet Studies en MFAS van geneeskunde – brengen een eerbetoon aan de eredoctores.

Aansluitend aan de Dies (vanaf 17.00 uur) is er een de receptie in het Maagdenhuis, waar er gelegenheid is om de eredoctores te feliciteren.