De EPICUR European Universities alliantie nodigt iedereen uit deel te nemen aan het EPICUR multilingualism event dat plaatsvindt op 15 oktober 14:00 – 16:00. Het is een blended event, georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam, dat via een interactieve livestream gevolgd kan worden.

Kerngegevens van evenement EPICUR multilingualism event
Datum 15 oktober 2020
Tijd 14:00 -16:00
EPICUR logo

EPICUR, European Partnership for an Innovative Campus Unifying Regions, is een eerste generatie European universities alliantie, die zich focust op het bijdragen aan een duurzame, vreedzame en gezonde Europese toekomst door middel van het ontwikkelen van gezamenlijk interdisciplinair en transdisciplinair onderwijs en onderzoek. Binnen de EPICUR alliantie zijn acht Europese universiteiten van zes verschillende landen actief: Adam Mickiewicz Universiteit in Poznań (Polen), Aristotle Universiteit in Thessaloniki (Griekenland), Universität fur Bodenkultur in Wenen (Oostenrijk), Karlsruher Institut für Technologie (Duitsland), Université Haute-Alsace in Mulhouse (Frankrijk), Albert-Ludwigs-Universität Freiburg (Duitsland), Universiteit van Amsterdam (Nederland), Université de Strasbourg (Frankrijk).

EPICUR’s ambitie is hét aanspreekpunt te worden op het gebied van meertaligheid in Europa. De alliantie werkt hard aan het waarborgen en versterken van de Europese taaldiversiteit in het Europese hoger onderwijs. Het Multilingualism event focust zich op één van EPICUR’s hoofdthema's, meertaligheid, en zal onderwerpen bespreken zoals taaldiversiteit, best practices in de ontwikkeling van een taalbeleid en inclusiviteit in beleid en governance. Gedurende het event zal het EPICUR Statement on Multilingualism officieel gepresenteerd en de intentieovereenkomst taalbeleid getekend worden. Beide onderbouwen EPICUR’s toewijding aan meertaligheid en het belang van het waarborgen van de Europese taaldiversiteit.

Je kunt je aanmelden voor het event via de onderstaande knop.

Ga voor meer informatie over EPICUR naar www.epicur.education

Programma Multilingualism event, 15 oktober 14:00 – 16:00

• Officiële opening van het Multilingualism event
  • Presentatie EPICUR Statement on Multilingualism en ondertekening intentieovereenkomst European Model Language Policy