Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit, de Gemeente Amsterdam en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties organiseren een feestelijke online bijeenkomst voor de start van het nieuwe gezamenlijke ICAI onderzoekslab op donderdag 10 december. Het zogenoemde Civic AI Lab zal zich richten op kunstmatige intelligentie voor publieke waarden.

Kerngegevens van evenement Online kick-off van het Civic AI Lab
Datum 10 december 2020
Tijd 16:00 -17:00

Het evenement, dat live uitgezonden wordt vanuit de A’DAM Toren, is een mooie kans om meer te leren over het onderzoek en de maatschappelijke doelen die centraal staan in het lab, zowel voor de stad Amsterdam als daarbuiten.  

Programma
Het programma bestaat uit een academische keynotespeech van Ruha Benjamin van Princeton University en een reflectie door Sigrid Johannisse van de Nederlandse Ambassade in de VS. Verder volgt er een overview van het Civic AI lab en wordt het lab officieel geopend door Touria Meliani (Wethouder Gemeente Amsterdam), Marieke van Wallenburg (directeur-generaal Overheidsorganisatie, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Vinod Subramariam (Rector Magnificus, VU) en Geert ten Dam (voorzitter College van Bestuur, UvA). 

Aanmelding
Meld je hier aan voor de kick-off

 Zodra je de aanmelding hebt voltooid, ontvang je een bevestigingsmail. De link naar de live-stream wordt een paar dagen voor het evenement verzonden.