Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Na 12 jaar uitnodigingen versturen, is het de studenten van Room for Discussion gelukt: op donderdag 20 mei interviewen ze burgemeester van Amsterdam Femke Halsema. Haar burgemeesterschap heeft de afgelopen jaren kritiek, lof en uitdagingen gekend. In 2018 werd Halsema burgemeester van onze hoofdstad waarmee ze de populaire Eberhard van der Laan (PvdA) opvolgde. Hiermee werd Halsema de eerste vrouwelijke en eerste GroenLinks-burgemeester van Amsterdam. Interviewers Abel van Toorn en Sarah Bronkhorst gaan daarover het gesprek aan.

Kerngegevens van evenement Burgemeester Femke Halsema bij Room for Discussion
Datum 20 mei 2021
Tijd 17:00 -18:00

Femke Halsema’s burgemeesterschap kende in de afgelopen drie jaar veel uitdagingen. Zo werd haar zoon in 2019 gearresteerd voor wapenbezit en kreeg ze veel kritiek te verduren toen ze in juni vorig jaar de Black Lives Matter-protesten op de Dam toestond. Daarnaast moet ze de stad op dit moment leiden met alle problemen die de pandemie met zich meebrengt. Ervaren interviewers Abel en Sarah zullen het met Halsema onder andere hebben over de stad tijdens en na corona, over Amsterdams gemeentelijk beleid met betrekking tot studenten en over wat Halsema zélf nu eigenlijk wil voor de stad.

Halsema studeerde Algemene Sociale Wetenschappen met een specialisatie in Criminologie aan de Universiteit Utrecht. Ze was tot 1997 lid van de Partij van de Arbeid, maar verruilde deze voor GroenLinks toen ze door Paul Rosenmöller werd gevraagd zich voor die partij te kandideren voor de Tweede Kamerverkiezingen van 1998. Door plek 3 op de lijst kreeg ze een zetel in de Tweede Kamer. In 2003 werd ze fractievoorzitter van GroenLinks, waar ze pleitte voor een links-liberale in plaats van socialistische koers en voor meer linkse samenwerking.

In 2018 werd Halsema burgemeester van onze hoofdstad waarmee ze de populaire Eberhard van der Laan (PvdA) opvolgde. Hiermee werd Halsema de eerste vrouwelijke en eerste GroenLinks-burgemeester van Amsterdam.

Volg het evenement via de Facebookpagina van Room for Discussion.