Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De ontwikkelaars van het Pfizer-BioNTech-vaccin, dr. Özlem Türeci en dr. Uğur Şahin, geven een online Zomercollege (55. min.) vanuit het hoofdkwartier van BioNTech in Mainz.

Kerngegevens van evenement Anatomische Les van ontwikkelaars coronavaccin
Datum 10 juni 2021
Tijd 20:30 -21:30
Organisator Özlem Türeci , Uğur Şahin

Online zomercollege

Het Amsterdam UMC en het Corona Research Fonds organiseren het Zomercollege. Het is online te volgen via: 

Mogelijkheden van mRNA-vaccins

Ze zijn inmiddels het meest beroemde echtpaar in de hedendaagse wetenschap: Özlem Türeci en Uğur Şahin. Samen richtten ze in 2008 het immunotherapie-bedrijf BioNTech op. Hun oogmerk: baanbrekende behandelingen voor kanker. Begin 2020 gooiden ze het roer om, in de overtuiging dat een coronapandemie aanstaande was, en zetten ze hun kaarten op een corona-mRNA-vaccin. Het bleek een schot in de roos.

In het interview spreekt het Turks-Duitse echtpaar over het afgelopen turbulente jaar, ‘hun’ coronavaccin, de beschikbaarheid van vaccins voor lage-lonen landen en mogelijkheden om met mRNA-vaccins andere infectieziekten te bestrijden. Ook gaan ze in op de ontwikkeling van het mRNA-vaccin 2.0. Daarnaast hebben ze inmiddels de draad opgepakt om de technologie toe te passen bij kanker en auto-immuunziekten. Wat heeft het succes van deze mRNA-technologie voor implicaties voor de grote ziekten van onze tijd?

Özlem Türeci en Uğur Şahin.