NWO organiseert een inspiratiesessie voor wetenschapscommunicatoren, onderzoekers en andere belanghebbenden. Tijdens deze online bijeenkomst gaan drie sprekers in op de beeldvorming over actuele onderwerpen in de wetenschap. Hoe onze verhalen over wetenschap gehoord worden, wordt sterk beïnvloed door bestaande beelden en ideeën over het onderwerp. Hoe zorg je dat je dat verhaal overbrengt dat jij wilt vertellen?

Kerngegevens van evenement NWO Inspireert
Datum 29 juni 2021
Tijd 15:00 -16:45

Loop je weleens vast omdat je wilt vertellen dat nieuwe algoritmes nu ook videobeelden kunnen analyseren, maar het publiek hoort alleen dat machines binnenkort slimmer zijn dan de mens. Of je wilt vertellen over je onderzoek naar een versnelde verandering van het klimaat, maar het publiek hoort alleen dat we onszelf nog meer moeten beperken. Of je wilt vertellen over het feit dat er weleens een wat kritischere blik mag zijn op berichtgeving in de media, maar het publiek hoort alleen maar kritiek op hun eigen beleving. Hoe onze verhalen over wetenschap gehoord worden, wordt sterk beïnvloed door bestaande beelden en ideeën over het onderwerp. Hoe zorg je dat je dat verhaal overbrengt dat jij wilt vertellen?

Hierover organiseert NWO een inspiratiesessie voor wetenschapscommunicatoren, onderzoekers en andere belanghebbenden. Tijdens deze online bijeenkomst gaan drie sprekers in op de beeldvorming over actuele onderwerpen in de wetenschap. Welke verhalen en beelden leven over artificial intelligence, klimaatverandering en (fake) news? Zijn er hardnekkige misverstanden of misleidende ideeën die we in onze verhalen moeten ontkrachten? Wat wil je als wetenschapper of wetenschapscommunicator wél vertellen en hoe doe je dit dan het beste?

Sprekers:

• Frank van Harmelen, hoogleraar Artificial Intelligence aan de Vrije Universiteit Amsterdam
  • Nel Ruigrok, mediawetenschapper aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Anabella Meijer, conceptontwikkelaar en visual storyteller

De inspiratiesessie wordt gehost door Anna Heijker.

Aanmelden

Meld je voor vrijdag 25 juni aan voor deze bijeenkomst op de NWO-website. De bijeenkomst is volledig online te volgen en deelname is gratis.