Het academisch jaar 20-21 is voor velen onvergetelijk. De pandemie heeft onze universiteit dramatisch aangespoord om onderwijs op afstand te geven. Nu het onderwijs gedeeltelijk terugkeert naar de campus, is er behoefte aan een moment van bezinning. De UvA Onderwijsdag is een middag met gastcolleges en workshops door docenten van de UvA waar we reflecteren op het onderwijs.

Kerngegevens van evenement UvA Onderwijsdag 2021
Datum 7 oktober 2021
Tijd 14:15 -17:30

Ideeën over waar digitale inspanningen het onderwijs kunnen versterken worden gedeeld op deze dag. Welke factoren spelen een noodzakelijke rol in het onderwijsproces? Welke lessen trekken we uit deze pandemische ervaring die nieuwe onderwijsomstandigheden voor de toekomst mogelijk zouden kunnen maken? Samen reflecteren wij over wat essentieel is voor goed onderwijs.

De UvA Onderwijsdag 2021 vindt geheel online en Engelstalig plaats. Het programma wordt gepresenteerd door dr. Jessica Piotrowski. Na opening en interview met Rector Magnificus Karen Maex is er een keynote door prof. dr. Sanjay Sarma. Sarma wordt door Piotrowksi geïnterviewd en zal op basis van wetenschappelijke inzichten ingaan op de vraag hoe de contacttijd op de campus optimaal te gebruiken is. Wat moeten we juist niet doen op de campus, omdat het veel effectiever kan online? Wat is een combinatie die werkt? Daarop volgen diverse workshops, georganiseerd door docenten en collega's van verschillende faculteiten, waaraan deelgenomen kan worden. Verschillende thema's worden vervolgens bediscussieerd in digitale discussiecafés. De dag sluit af met de bekendmaking van de UvA Docent van het Jaar 2021!

14.15 Inloop
14.30 Opening en interview met Rector Magnificus Karen Maex
14.40 Keynote door prof. dr. Sanjay Sarma (inclusief Q&A)
15.10 Pauze
15.20 Workshops - De workshops worden gegeven door docenten en collega's van diverse faculteiten.
16.15 Pauze
16.25 Discussiecafés - In de discussiecafés worden verschillende thematieken (waaronder hybride onderwijs, digitalisering van het onderwijs, summatief vs. programmatisch toetsen) middels stellingen worden bediscussieerd.
16.55 Bekendmaking UvA Docent van het Jaar 2021
17.10 Afsluiting en gelegenheid voor napraten

De UvA Onderwijsdag 2021 wordt dit jaar door het UvA Teaching & Learning Centre georganiseerd.