Op 10 december is het Paarse Vrijdag! Daarom nodigen we je uit om een interactief online evenement bij te wonen over seksuele en genderdiversiteit bij de UvA.

Kerngegevens van evenement Paarse Vrijdag: Seksuele en genderdiversiteit bij de UvA
Datum 10 december 2021
Tijd 15:30 -16:30

Paarse Vrijdag

Je studententijd is een periode is om je eigen genderidentiteit en -expressie en je eigen seksualiteit te ontdekken. Dit kan heel bevrijdend zijn, maar dat moet natuurlijk wel in een veilige omgeving gebeuren.

Op Paarse Vrijdag vragen we aandacht voor het feit dat je bij de UvA jezelf kunt zijn en dat we een veilige omgeving bieden voor iedereen. In tegenstelling tot veel andere belangrijke diversiteitsdagen die gericht zijn op het grote publiek, richt Purple Friday zich specifiek op studenten en docenten die hun solidariteit met de LGBTIQA+-gemeenschap willen tonen.

In 2010 werd Paarse Vrijdag voor het eerst in Nederland georganiseerd. Het vindt altijd plaats op de tweede vrijdag van december en wordt georganiseerd door het netwerk van Gay-Straight Alliances (GSA) van de homobelangenorganisatie van het COC. De bijeenkomst wordt dit jaar georganiseerd door UvA Pride in samenwerking met COC, Student Pride en het Chief Diversity Office (CDO) team.

Programma

De voertaal van het event is Engels en alle studenten en medewerkers zijn van harte welkom. We reflecteren op LHBTQI-elementen in onderwijsprogramma’s en didactiek, met de volgende programmaonderdelen:

• Intro (Jesper van de Vooren, UvA Pride)
  • Paarse Vrijdag (Marie-Louise Janssen, docent UvA)
  • Waarom is er een Paarse Vrijdag? (Lidewij Klap, COC)
  • Toolbox Inclusief hoger onderwijs met betrekking tot seksuele en genderdiversiteit (Luna Pols, Student Pride)
  • Presentatie en demonstratie Queer Communication Library (Mark O’Neill, junior docent UvA)

Locatie

Livestream vanuit het Hybrid Learning Theatre, waar alleen de sprekers aanwezig zijn. Het publiek volgt het evenement online.