Op dinsdag 9 mei geeft Sara Ahmed in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) een lezing over diversiteitsvraagstukken in het hoger onderwijs. De lezing is onderdeel van de reeks 'De beste kennis' van de KNAW en OBA, en wordt georganiseerd in samenwerking met de UvA.

Kerngegevens van evenement Sara Ahmed over diversiteit, nut en de universiteit
Datum 9 mei 2017
Tijd 15:30 -17:00

Aan instituties als de universiteit is het begrip diversiteit behoorlijk in zwang. In deze lezing gaat Sara Ahmed in op de manier waarop universiteiten gevormd worden door patronen die vaak onopgemerkt blijven. Dat doet zij via het concept 'diversiteit': door te begrijpen wat de redenen van het gebruik van het concept diversiteit zijn, en na te gaan op welke manieren het wordt gebruikt, kunnen we deze patronen die universiteiten vormgeven, onderzoeken.

Meer informatie en aanmelden

De lezing wordt gehouden in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam, Theaterzaal OBA, zevende etage, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam.

Zie voor meer informatie en om aan te melden de website van het KNAW: