Op het achterdek van de pont naar de NDSM-werf geeft Djoeke van Netten het achtste pop-upcollege ter ere van het lustrum. Het IJ zag er heel anders uit in de Gouden Eeuw.

Kerngegevens van evenement Het IJ in de Gouden Eeuw
Datum 14 september 2017
Tijd 17:00 -18:00
Lustrum GvB pop-up
Foto: GvB

Het IJ in de Gouden Eeuw

385 jaar geleden ontstond de Universiteit van Amsterdam. De wereldstad Amsterdam zag er toen heel anders uit vanaf het IJ. Eerst maar het Centraal Station wegdenken. Wat komt er dan tevoorschijn? Schepen voeren af en aan. Een apotheker roeide de VOC-schepen tegemoet om als eerste de kruiden op te pikken. Welke nieuwigheden brachten al die schepen eigenlijk mee? En hoe heeft de haven Amsterdam gevormd en veranderd?

Dr. D.H. (Djoeke) van Netten

Faculteit der Geesteswetenschappen