Miranda de Meijer geeft het derde pop-upcollege ter ere van het lustrum van de UvA. Op het achterdek van de pont naar de NDSM-werf. Is van burger naar verdachte een kleine stap?

Kerngegevens van evenement Hoe een oversteek je leven kan veranderen
Datum 7 september 2017
Tijd 17:00 -18:00
Lustrum GvB pop-up
Foto: GvB

Hoe een oversteek je leven kan veranderen

Nietsvermoedend fiets je de pont op. Wat was het weer gezellig vanavond! Kijk, daar in dat imposante groene gebouw aan de waterkant, daar oordelen ze over criminelen. Niet over jou, jij bent niet crimineel. Je vrolijke gesprek wordt onderbroken, want plots is daar dat kleine duwtje tegen je fiets… Als de pont aanmeert, is je leven veranderd. Ben je schuldig? Waaraan dan?

Prof. dr. mr. M.E. (Miranda) de Meijer

Faculteit der Rechtsgeleerdheid