Speculatieve zeepbellen en financiële crises zijn van alle tijden: de tulpenmanie in Amsterdam in 1637, de internetzeepbel eind vorige eeuw en recentelijk de zeepbel op de huizenmarkt en de financiële crisis die daarop volgde. Hoogleraar economische dynamica Cars Hommes gaat in op de vraag wat een zeepbel eigenlijk is en hoe deze ontstaat. Hoe irrationeel is kuddegedrag? Is er iets tegen te doen en kan een financieel-economische crisis worden voorkomen? Bijvoorbeeld via onderzoek in het laboratorium?

Kerngegevens van evenement Amsterdamlezing Cars Hommes
Datum 28 februari 2017
Tijd 20:00 -21:30
Cars Hommes

Aanmelden

De Amsterdamlezingen vinden plaats in de theaterzaal van CREA en duren van 20.00 tot 21.30 uur. De inschrijving voor de Amsterdamlezingen is geopend vanaf maandag 30 januari.

Amsterdamlezingen 2017: Universiteit in de metropool van morgen

De Amsterdamlezingen 2017 kijken vooruit naar de stad van de toekomst. Is de universiteit dè motor voor de metropool van morgen? Zijn wetenschappers echt in staat onze toekomst te voorspellen? Blijft onze economie stabiel? Wat gaat er veranderen in onze gezondheidszorg? En wie zijn eigenlijk de Amsterdammers van morgen? Verschillende hoogleraren werpen vanuit hun discipline een blik op het Amsterdam van de toekomst. Kijk mee!