In haar Amsterdamlezing gaat voorzitter van het College van Bestuur UvA/HvA Geert ten Dam in op de bijdrage die burgerschapsvorming kan leveren aan de stad en haar inwoners. Onderwijs is een belangrijke emancipatiemotor en aandacht voor burgerschap hoort daarbij. Burgerschapsvorming kan sociale ongelijkheid bestrijden. Hoe besteden scholen daar aandacht aan en wat kunnen ze daarin veranderen?

Kerngegevens van evenement Amsterdamlezing Geert ten Dam
Datum 21 februari 2017
Tijd 20:00 -21:30
Universiteit van Amsterdam
Fotograaf: Jeroen Oerlemans

Aanmelden

De Amsterdamlezingen vinden plaats in de theaterzaal van CREA en duren van 20.00 tot 21.30 uur. De inschrijving voor de Amsterdamlezingen is geopend vanaf maandag 30 januari.

Amsterdamlezingen 2017: Universiteit in de metropool van morgen

De Amsterdamlezingen 2017 kijken vooruit naar de stad van de toekomst. Is de universiteit dè motor voor de metropool van morgen? Zijn wetenschappers echt in staat onze toekomst te voorspellen? Blijft onze economie stabiel? Wat gaat er veranderen in onze gezondheidszorg? En wie zijn eigenlijk de Amsterdammers van morgen? Verschillende hoogleraren werpen vanuit hun discipline een blik op het Amsterdam van de toekomst. Kijk mee!