Kwantitatieve onderzoeksmethodologie is essentieel voor sociaalwetenschappelijk onderzoek. Het is echter een ingewikkelde tak van onderzoek. Een goede academische houding vereist zowel de bereidheid om te blijven bijleren als inzicht in eigen beperkingen op dit gebied, zo stelt Andries van der Ark in zijn oratie.

Kerngegevens van evenement Psychometrie: onderzocht, aangeleerd en toegepast
Datum 14 januari 2016
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
dhr. prof. dr. Andries van der Ark, FMG, bijzonder hoogleraar Kwantitatieve onderzoeksmethodologie ter bevordering van de academisering van het onderwijs
Fotograaf: Dirk Gillissen

Van der Ark geeft een overzicht van het belang van psychometrisch onderzoek, het onderwijs in de kwantitatieve onderzoeksmethoden en de manier waarop kwantitatieve onderzoeksmethoden toegepast kunnen worden in pedagogisch en onderwijskundig onderzoek. Hij zoekt een verklaring waarom studenten het onderwijs in deze vakken vaak moeilijk vinden en waarom de samenwerking tussen psychometrici en inhoudelijk onderzoekers soms gespannen is. Daarnaast doet Van der Ark suggesties voor onderwijs in de kwantitatieve onderzoeksmethodologie en stelt hij verschillende projecten voor die studenten, psychometrici en inhoudelijk onderzoekers dichter bij elkaar moeten brengen.

Dhr. prof. dr. L.A. van der Ark, bijzonder hoogleraar Kwantitatieve onderzoeksmethodologie: Psychometrie: onderzocht, aangeleerd en toegepast.

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk